Ev kullanıcısı için Windows Defender yeterli mi?

166770

Kilopat
Makaleler
5
Ben hiç ek bir anti virüs programı kurmuyorum. Windows 10 ile birlikte gelen, Windows güvenliğini kullanıyorum. Crack ile işim olmuyor. Tüm oyunlar Steam'de, her siteye de girmiyorum. Windows 10 orijinal zaten Key ile aktifleştirmiştim. Ama yine de düşünmüyor değilim acaba yeterli mi diye.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, yeterli değildir. Sisteminiz kötü değilse iyi bir antivirüs uygulaması her zaman kullanın. Neden mi?

1 - Virüs programlarında daha fazla virüs altyapısı olur ve her türlü virüsü bildikleri için Defender'da görünmeyen virüsleri görebilirler. Ve bu şirketlerin arkasında çok sağlam çalışmalar dönüyor yani sonrasında ah vah etmemek için yükleyin derim.

2 - Virüs programları sadece virüsleri engellemez. Örneğin Kaspersky internet sitelerinin bağlantılarını otomatik https olarak düzeltip Windows'daki uygulama uzantısı gözüküp gözükmemesi ayarını kontrol edip açmanı öneriyor. Daha bir sürü özelliği var virüs programlarının.

3 - Ev kullanıcısı için ayrı şirket için ayrı versiyonları olur bunun örneği de şu şekilde;

Ev kullanıcısına yönelik programlar virüslerin kapıdan girmesini önler.
Şirkete yönelik olan programlar virüsü içeri alır, içeride zararlıysa önler.

Şöyle düşün: Mesela evine birisinin girmesini istemezsin ama pastane yönetiyorsan insanlar zararlıysa içeride engellersin.

Kaspersky

Bu aslında kullanıcıya bağlı. Sen doğru durmayıp bilinçsiz kullanırsan sürekli virüs yersin. Ama bilinçli ve doğru şekilde kullanıyorsan, Windows 10 Defender fazlasıyla yeterli.

Hayır, yeterli değildir. Sisteminiz kötü değilse iyi bir antivirüs uygulaması her zaman kullanın. Neden mi?

1 - Virüs programlarında daha fazla virüs altyapısı olur ve her türlü virüsü bildikleri için Defender'da görünmeyen virüsleri görebilirler. Ve bu şirketlerin arkasında çok sağlam çalışmalar dönüyor yani sonrasında ah vah etmemek için yükleyin derim.

2 - Virüs programları sadece virüsleri engellemez. Örneğin Kaspersky internet sitelerinin bağlantılarını otomatik https olarak düzeltip Windows'daki uygulama uzantısı gözüküp gözükmemesi ayarını kontrol edip açmanı öneriyor. Daha bir sürü özelliği var virüs programlarının.

Kaspersky
Sistem yeterliliği ziyade. Ek bir şey kurmak hiç hoşuma gitmiyor. Bilgisayarı mümkün olduğunca sade ve temiz kullanıyorum.

Ben hiç ek bir anti virüs programı kurmuyorum. Windows 10 ile birlikte gelen, Windows güvenliğini kullanıyorum. Crack ile işim olmuyor. Tüm oyunlar Steam'de, her siteye de girmiyorum. Windows 10 orijinal zaten Key ile aktifleştirmiştim. Ama yine de düşünmüyor değilim acaba yeterli mi diye.

Eki Görüntüle 961750
Ben de 2 yıldır Windows Defender ile idare ediyorum. Bir problem yaşamadım ancak emin olmak için yine de Antivirüs yüklemeniz en iyisidir.

Eki Görüntüle 961750
Yazdıklarınıza göre defendere bile gerek yok ;).

Yanlış bilgilendirme.

Gereksiz.

3 - Ev kullanıcısı için ayrı şirket için ayrı versiyonları olur bunun örneği de şu şekilde;

Ev kullanıcısına yönelik programlar virüslerin kapıdan girmesini önler.
Şirkete yönelik olan programlar virüsü içeri alır, içeride zararlıysa önler.

Şöyle düşün: Mesela evine birisinin girmesini istemezsin ama pastane yönetiyorsan insanlar zararlıysa içeride engellersin.

Bunun alakasını bile anlayamadım. Can Değer'in videosundan görüp yapılan o saçma sapan ayrım yine.

Ben titiz biriyim dersen yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı