Ev mi Dershane mi?

Dershanenin kesinlikle katkısı oluyor. En azından kendim için konuşursam; ben evde doğru düzgün çalışamazdım. Çünkü evde bir bilgisayar, elimin altında bir telefon var ve ister istemez dikkatim dağılıyordu. Lisenin son senesi YKS için kayıt oldum ben de bir dershaneye. Yapılan deneme sınavları olsun, etütler ve birebirler olsun, kütüphane ortamı olsun beni kesinlikle daha iyi yönde etkiledi. Ayrıca evde kendi başınıza çalışırken takıldığınız bir konu olduğu zaman (Veya bir soru) arkadaşlarınız her zaman yardımcı olamayabilirler. Dershaneye gittiğin zaman en azından sana yardım edebilecek bir hoca bulabiliyorsun. YouTube'dan ders videoları izleyip çalışıyor musunuz bilmiyorum fakat bana pek bir faydası dokunmadığından dershane gerçekten yardımcı olmuştu.
Sonuç olarak, ev ortamında ciddi çalışabilseniz bile dershanenin sağlayacağı imkanlar sizin yararınıza olur. Maddi açıdan durumunuzu bilmiyorum tabii ama benim düşüncem bu yönde en azından. Eğer maddi bir sorununuz yoksa gitmenizi tavsiye ederim (Sabah saat 7.15'te çıkıp hem okul hem dersaneye gidip akşam 10.30'da eve geldiğimi bilirim istediğim bölümü kazanmak için :))

Dershane insanı bir sisteme sokar daha düzenli ders çalışırsın. Sınıfta ders aralarında bile ders çalışan kişileri gördükçe daha fazla asılırsın derslerine. Denemeler yapıldığında diğer arkadaşlarının notlarını görüp daha fazla çalışman gerektiğini görürsün. Bilmediğin soruları öğretmenlerine sorabilirsin. Eğer dershaneye gideceksen gittiğin dershaneyi her şekilde kullanmalısın verdiğin paranın hakkını almalısın. Kesinlikle utanmadan sıkılmadan her fırsatta öğretmenlere soru sormalısın, yakalarından düşmemelisin. Sınavı kazanmanın tek yolu bol bol soru çözmek çözemediğin soruları mutlaka öğrenmek. Eğer dershaneye gideceksen kimse ile samimi olma sadece çalışkan birkaç kişi ile muhabbet et. Samimi olduğun zaman kızlarla gezmeceler, ders çıkışında kafelere gitmeler vs. sonuç: BAŞARISIZ. 1 yıl gerekirse asosyal ol çevrenden soyutlan başka türlü olmuyor.

Dershanenin verdikleri kaynaklar ve çözemediğin soruları hocalara sorabilmek dışında bir katkısı yok. Youtube üzerinde yüzlerce, binlerce ders anlatım videosu var. Dershaneden on kez daha hızlı öğrenebilir ve ilerleyebilirsin. Kaynak kitap sıkıntım yok diyorsan dershaneye gitmek kesinlikle zaman kaybı. Hocalara geldik, şenol hoca vs. gibi kanallar fazlasıyla yeterli. Beğenmedin mi? Aç başka bir kanalın videosunu izle, ardından kaynaklarla öğrendiklerini pekiştir.

Dershane çok abartılıyor.
Çalışma ortamı mı ? --> Kütüphane
Soru çözümü ve ders anlatımı mı ? --> Udemy, Hocalara Geldik gibi kanallar, CD'li Test Kitapları
Verim ve süreklilik mi ? --> Azimli ve istekli olma
Ama diyorsan bende istek yok, keyfime bakarım. Çözemediğim soru için hiç uğraşamam falan. Sana parasıyla her şeyi veren dershaneye gitmelisin. Ben de 2 sene hazırlandım, 1 sene dershaneli 1 sene kendi başıma .

Dershane çok abartılıyor.
Çalışma ortamı mı ? --> Kütüphane
Soru çözümü ve ders anlatımı mı ? --> Udemy, Hocalara Geldik gibi kanallar, CD'li Test Kitapları
Verim ve süreklilik mi ? --> Azimli ve istekli olma
Ama diyorsan bende istek yok, keyfime bakarım. Çözemediğim soru için hiç uğraşamam falan. Sana parasıyla her şeyi veren dershaneye gitmelisin. Ben de 2 sene hazırlandım, 1 sene dershaneli 1 sene kendi başıma .
Peki hangisinde başarılı oldun?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı