Dershanenin en büyük avantajı deneme sınavları. Ben bu sene sınavı dershane ve özel dersle halletmeye çalışacağım.
Dershaneye vereceğim para ile kaynak alayım o zaman. Dershanede koçluk sistemi var. Sadece onun parasını verip yararlanmak istiyorum. Birde denemeler ve soru çözümleri.Kendim çalıştığımda. Dershanede hep makara yapıyorduk.
Mezunum.Mezun musun yoksa 12. sınıf mı?
Ben de dershaneyi soru çözüm, deneme sınavları ve koç hocası için gideceğim. Sadece bunların ödemesini yapacağım.Dershanenin en büyük avantajı deneme sınavları. Ben bu sene sınavı dershane ve özel dersle halletmeye çalışacağım.
Dershaneyi dershane yapan budur zaten. Dershanede yaptığınız her şeyi kendiniz de yapabilirsiniz fakat kesinlikle disiplin ister. Kendi etütlerinizi kendiniz yaparsınız, deneme sınavı, soru çözümü... Dershane size hepsini sistematik sağlar. Kendi disiplininizi sağlayabilirseniz dershaneye gerek kalmaz. Dediğinizi yapabilirsiniz.Dershaneye vereceğim para ile kaynak alayım o zaman. Dershanede koçluk sistemi var. Sadece onun parasını verip yararlanmak istiyorum. Birde denemeler ve soru çözümleri.
Hem vakit kaybetmemiş olurum. Hemde sorularımı çözdürmüş olurum. Koç hocam ile de planlı programlı çalışmam için destek alırım. Sizce nasıl fikir?
Mezunum.
Zaman kaybı olduğuna dair fikrim artık biraz daha ağır basıyor. Fizik ve kimya gözümü korkutuyor maalesef. Bu da beni ikileme sokuyor.Temelin varsa ,az buçuk biliyorsan evde konu tekrarı yap ve eksik konularını tamamla. Ben öğrencilik hayatım boyunca yattım sadece 2 ay yaz tatilinde ve 12. sınıfta (bu sene) çalışarak sayısalda 499,45 puanla 6076. sıralamayı elde ettim. Herhangi bir dershaneye gitmedim sadece okulumun kurslarına katıldım. Geometrim aşırı derecede kötü olduğu için sınıf öğretmenimden 6-7 özel ders aldım. Bana soracak olursan dershane temeli olan biri için zaman kaybı. Sen orada bildiğin konuları göreceğine evde soru çözsen hem soru görmüş olursun hem konu tekrarı etmiş olursun. Fakat AYT konularında bazı zor konular olabilir onları da özel dersle takviye etmeye bakarsın artık. Ben dershanenin gereksiz olduğunu geçen yaz tek başıma çalışırken anlamıştım. Tüm vakit benimdi istediğim zaman istediğim konuyu çalışıyordum. Eğer bir hedefin varsa her türlü yaparsın zaten sen sadece çalışmana bak. Ha bir de şunu söyleyeyim: Bu sene bizim okulda kursa gitmeyip dershaneye giden yaklaşık 30 kişi için ayrı bir sınıf açıldı 15-20si mezuna kaldı. Tabii gitmeyenlerden de çok kalan var ama dershanenin seni uçurmayacağını anlaman için söylüyorum.
Bence fizik(AYT) sayısalın en zor dersi ama gözünü korkutmasın kesinlikle. Sınava 3 ay kala ayt fizikte en fazla 8-9 net çıkartıyordum. 2 hafta boyunca sadece fizik kasarak ortalama netimi 10 civarlarına çıkarttım. Zaten genel olarak çalışma taktiğim buydu. 1-2 hafta bir derse odaklanıp bir kaç konuyu komple bitiriyordum. Türkçede de bu şekilde dil bilgisini 2 haftada bitirdim. Kimyaya gelecek olursak emin ol sayısalın en kolay dersi. "17 bini tek başıma yapabilir miyim?" sorularını da kendine sormaktan vazgeçersen yaparsın. Dediğim gibi tüm öğrencilik hayatım boyunca yattım bu yüzden benim de diploma notum çok düşüktü, son sene çalıştığım için yükselttim ama 79da kaldı. Ham puan sıralamam 4186ydı beni 6076ya geri attı. Sen de ham puanlı sıralamanı 15k civarı yaparsan 17kya geri atar büyük ihtimal. Ama hep söylerim "imkansız diye bir şey yok". Sen çalışmana bak sınavlarda karşılığını aldıkça daha çok motive olup daha çok çalışacaksın. Bu arada istediğin bölüm ve üniversite neresi?Zaman kaybı olduğuna dair fikrim artık biraz daha ağır basıyor. Fizik ve kimya gözümü korkutuyor maalesef. Bu da beni ikileme sokuyor.
Bide benim diploma notum 70 ama hedefim ilk 17 bin. Tek başıma yapabilir miyim acaba? Çok zorlu bir yol ama yapmak istiyorum.
Benim hedefim 17k içinde olup Medipol Üniversitesi %50 burslu Tıp Fakültesi. Gelen sıralamaya göre tabiki değişebilir.Bence fizik(AYT) sayısalın en zor dersi ama gözünü korkutmasın kesinlikle. Sınava 3 ay kala ayt fizikte en fazla 8-9 net çıkartıyordum. 2 hafta boyunca sadece fizik kasarak ortalama netimi 10 civarlarına çıkarttım. Zaten genel olarak çalışma taktiğim buydu. 1-2 hafta bir derse odaklanıp bir kaç konuyu komple bitiriyordum. Türkçede de bu şekilde dil bilgisini 2 haftada bitirdim. Kimyaya gelecek olursak emin ol sayısalın en kolay dersi. "17 bini tek başıma yapabilir miyim?" sorularını da kendine sormaktan vazgeçersen yaparsın. Dediğim gibi tüm öğrencilik hayatım boyunca yattım bu yüzden benim de diploma notum çok düşüktü, son sene çalıştığım için yükselttim ama 79da kaldı. Ham puan sıralamam 4186ydı beni 6076ya geri attı. Sen de ham puanlı sıralamanı 15k civarı yaparsan 17kya geri atar büyük ihtimal. Ama hep söylerim "imkansız diye bir şey yok". Sen çalışmana bak sınavlarda karşılığını aldıkça daha çok motive olup daha çok çalışacaksın. Bu arada istediğin bölüm ve üniversite neresi? Yorumlarımı yararlı bulduysan beğenirsen sevinirim.
Anladım inşallah istediğin olur. Tıptan vazgeçip mühendislik düşünürsen Sabancı'yı da bir gez gör derim. %50 burslusu 19k sıralama civarıydı geçen sene. Tabii tıp okuma demiyorum gönlün neyi istiyorsa onu oku.Benim hedefim 17k içinde olup Medipol Üniversitesi %50 burslu Tıp Fakültesi. Gelen sıralamaya göre tabiki değişebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.