Sözel Ev ödevi soru çözümü

EBRAR3310

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Pek bildiğim bir konu değil, yine internetten de araştıracağım. Düzgün bir yazı yazmak istiyorum performans notu alacağım buradan. Bir bilginiz varsa yazın.
IMG_20231016_182855_317.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise seviyesi ve altı için oldukça ağır bir ödev bence. Biz bunları üniversitede gördük ki orada araştırma yöntemlerini öğretiyorlardı. Bunun şak diye verilmesi saçma olmuş. Kaçıncı sınıftasınız?

Bunun için bilimsel makaleleri araştırmanız ve okumanız gerek gibi görünüyor. YÖK tez merkezi, Google Scholar, DergiPark, Academia gibi sitelere girebilirsiniz. Google Scholar ve YÖK ücretsiz PDF indirmeye izin verebilir ondan avantajlı. Diğer akademik siteler genelde üniversite edu hesabı ister.

Çok saçma bir performans ödevi olmuş bunu tez yazmış birisi olarak net söyleyebilirim. Bu konuda da ne kadar kaynak bulabilirsiniz bilmiyorum. Muhtemelen Osmanlı ve Japonya'yı ayrı ayrı araştırmak gerekir.

Lise seviyesi ve altı için oldukça ağır bir ödev bence. Biz bunları üniversitede gördük ki orada araştırma yöntemlerini öğretiyorlardı. Bunun şak diye verilmesi saçma olmuş. Kaçıncı sınıftasınız?

Bunun için bilimsel makaleleri araştırmanız ve okumanız gerek gibi görünüyor. YÖK tez merkezi, Google scholar, dergipark, academia gibi sitelere girebilirsiniz. Google scholar ve YÖK ücretsiz PDF indirmeye izin verebilir ondan avantajlı. Diğer akademik siteler genelde üniversite edu hesabı ister.

Çok saçma bir performans ödevi olmuş bunu tez yazmış birisi olarak net söyleyebilirim. Bu konuda da ne kadar kaynak bulabilirsiniz bilmiyorum. Muhtemelen Osmanlı ve Japonya'yı ayrı ayrı araştırmak gerekir.

12. sınıfım ve yarın deneme sınavım + bu ödev var o yüzden denemeye daha çok çalışmak istedim. Buna fazla zamanım olmayacağı için bir de buraya attım.

12. sınıfım ve yarın deneme sınavım + bu ödev var o yüzden denemeye daha çok çalışmak istedim. Buna fazla zamanım olmayacağı için bir de buraya attım.
Çok uzun konu açıkçası oturup buraya tüm ödevi yazmam gerekir ki o da benim de işim gücüm olduğundan pek mümkün değil. Zaten bu da bir günlük iş değil. Araştıracak vaktiniz yoksa en azından ChatGPT'ye yazıp okuduklarını değiştirerek ödeve dönüştürebilirsiniz. Kolay gelsin. :(

Çok uzun konu açıkçası oturup buraya tüm ödevi yazmam gerekir ki o da benim de işim gücüm olduğundan pek mümkün değil. Zaten bu da bir günlük iş değil. Araştıracak vaktiniz yoksa en azından ChatGPT'ye yazıp okuduklarını değiştirerek ödeve dönüştürebilirsiniz. Kolay gelsin. :(

Peki teşekkürler.🙂

Pek bildiğim bir konu değil, yine internetten de araştıracağım. Düzgün bir yazı yazmak istiyorum performans notu alacağım buradan. Bir bilginiz varsa yazın.
Eki Görüntüle 1979689
Japonya ve Osmanlı Devleti, 19. yüzyılda benzer yenilik hareketlerine girişmişlerdir. Ancak, bu iki ülkenin modernleşme süreçleri birbirinden farklı sonuçlar doğurmuştur. Japonya, modernleşmesini başarılı bir şekilde tamamlayarak 20. yüzyılın başlarında güçlü bir devlet haline gelmiştir. Osmanlı Devleti ise modernleşme sürecinde başarılı olamayarak 1922 yılında yıkılmıştır.

Bu iki devletin farklılaşan modernleşme süreçlerini etkileyen faktörler şunlardır:

• Kültürel faktörler: Japonya, tek bir etnik ve kültürel yapıya sahipken, Osmanlı Devleti çok etnikli ve çok kültürlü bir yapıya sahipti. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecini zorlaştırdı.
  • Ekonomik faktörler: Japonya, sanayileşmeye erken başlayan bir ülkeydi. Bu durum, Japonya'nın ekonomik olarak güçlenmesini sağladı. Osmanlı Devleti ise sanayileşmede geç kaldı. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin ekonomik olarak güçlenmesini engelledi.
  • Siyasi faktörler: Japonya, modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya koydu. Bu durum, Japonya'nın modernleşme sürecini kolaylaştırdı. Osmanlı Devleti ise modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya koyamadı. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecini zorlaştırdı.
Bu faktörler göz önüne alındığında, Japonya'nın modernleşme sürecinin Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecinden daha başarılı olmasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

• Japonya, modernleşme sürecini daha erken başlattı. Japonya, Meiji Restorasyonu ile birlikte 1868 yılında modernleşme sürecini başlattı. Osmanlı Devleti ise Tanzimat Fermanı ile birlikte 1839 yılında modernleşme sürecini başlattı.
  • Japonya, modernleşme sürecini daha sistematik bir şekilde yürüttü. Japonya, modernleşme sürecinde bir plan doğrultusunda hareket etti. Osmanlı Devleti ise modernleşme sürecinde bir plan doğrultusunda hareket etmedi.
  • Japonya, modernleşme sürecinde daha güçlü bir liderlik ortaya koydu. Japonya'nın Meiji İmparatoru, modernleşme sürecinin en önemli destekçisi oldu. Osmanlı Devleti'nde ise modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya çıkmadı.
Bu faktörler sonucunda, Japonya modernleşmesini başarılı bir şekilde tamamlayarak 20. yüzyılın başlarında güçlü bir devlet haline geldi. Osmanlı Devleti ise modernleşme sürecinde başarılı olamayarak 1922 yılında yıkıldı.

Japonya ve Osmanlı devleti, 19. yüzyılda benzer yenilik hareketlerine girişmişlerdir. Ancak, bu iki ülkenin modernleşme süreçleri birbirinden farklı sonuçlar doğurmuştur. Japonya, modernleşmesini başarılı bir şekilde tamamlayarak 20. yüzyılın başlarında güçlü bir devlet haline gelmiştir. Osmanlı devleti ise modernleşme sürecinde başarılı olamayarak 1922 yılında yıkılmıştır.

Bu iki devletin farklılaşan modernleşme süreçlerini etkileyen faktörler şunlardır:

• kültürel faktörler: Japonya, tek bir etnik ve kültürel yapıya sahipken, Osmanlı devleti çok etnikli ve çok kültürlü bir yapıya sahipti. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecini zorlaştırdı.
  • ekonomik faktörler: Japonya, sanayileşmeye erken başlayan bir ülkeydi. Bu durum, Japonya'nın ekonomik olarak güçlenmesini sağladı. Osmanlı devleti ise sanayileşmede geç kaldı. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin ekonomik olarak güçlenmesini engelledi.
  • siyasi faktörler: Japonya, modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya koydu. Bu durum, Japonya'nın modernleşme sürecini kolaylaştırdı. Osmanlı devleti ise modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya koyamadı. Bu durum, Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecini zorlaştırdı.
Bu faktörler göz önüne alındığında, Japonya'nın modernleşme sürecinin Osmanlı Devleti'nin modernleşme sürecinden daha başarılı olmasının nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

• Japonya, modernleşme sürecini daha erken başlattı. Japonya, meiji restorasyonu ile birlikte 1868 yılında modernleşme sürecini başlattı. Osmanlı devleti ise tanzimat fermanı ile birlikte 1839 yılında modernleşme sürecini başlattı.
  • Japonya, modernleşme sürecini daha sistematik bir şekilde yürüttü. Japonya, modernleşme sürecinde bir plan doğrultusunda hareket etti. Osmanlı devleti ise modernleşme sürecinde bir plan doğrultusunda hareket etmedi.
  • Japonya, modernleşme sürecinde daha güçlü bir liderlik ortaya koydu. Japonya'nın meiji imparatoru, modernleşme sürecinin en önemli destekçisi oldu. Osmanlı devleti'nde ise modernleşme sürecinde güçlü bir liderlik ortaya çıkmadı.
Bu faktörler sonucunda, Japonya modernleşmesini başarılı bir şekilde tamamlayarak 20. yüzyılın başlarında güçlü bir devlet haline geldi. Osmanlı devleti ise modernleşme sürecinde başarılı olamayarak 1922 yılında yıkıldı.

Çok teşekkür ederim resmen bir nimet.🙏😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı