Ev sahibi hakları

berkayytmz

Kilopat
İyi günler, normalde her ayın 15'inde kiramızı alıyoruz fakat kiracımız bu ay ayrılıyor. Ayın 15'inden sonra çıkmadığı her gün için kira ücretini almamız gerekir mi?
Misal 30'unda çıktı 15 günlük kira ücretini talep etme hakkımız var mıdır?

Adam biraz uyuz, geçen ay kullanmadığı 2. tuvalet kapısında bir sıkıntı olmuştu, bunu yaptırana kadar bu ay 100 TL eksik vereceğim gibi lafları vardı, şimdi çıkacağı için 15'inde kira ödüyorum ama eve 18'inde taşındım falan deyip duruyor, bu yüzden istemeyi düşünüyorum en azından 1/4'ünü talep etmeyi düşünüyorum. Böyle bir hakkım var mı onu merak ediyordum.

Adam biraz uyuz, geçen ay kullanmadığı 2. tuvalet kapısında bir sıkıntı olmuştu, bunu yaptırana kadar bu ay 100 TL eksik vereceğim gibi lafları vardı, şimdi çıkacağı için 15'inde kira ödüyorum ama eve 18'inde taşındım falan deyip duruyor, bu yüzden istemeyi düşünüyorum en azından 1/4'ünü talep etmeyi düşünüyorum. Böyle bir hakkım var mı onu merak ediyordum.
Hakkınız vardır. Ne de olsa sizin eviniz ve o orda kaldığı için para ödemesi lazım.

Anlaşmanızda ödemeler nasıl hesaplanıyorsa ona göre. Mesela oturmaya başladığı gün geçtiğinde ödeme vakti geliyor anlamına gelir. Eğer gününü geçirirse ödemesi gerekiyor yeni ayın kirasını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı