Ev sahibinin kira sözleşmesinde cayma hakkı var mı?

joebarbao

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
265
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlmeci: İntel İ5 10400f Ekran Kartı: Asus Dual Rtx 2060 6 gb Ram:Pny 2*8 3200MHz Ssd: Kioxia Exceria 480GB sata Hdd: Seagate Barracuda 1TB Monitör:Rampage 23,8" RM-344 Led 144Hz 1ms Klavye:Gamebooster G918 Red Switch Beyaz Mouse:Razer Deathadder Essential Beyaz
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, dün evimizi kiraya verdik ve bugün emlakçı mesaj attı, kiracı emlakçıyı arayıp ev sahibi çelik kapıyı değiştirsin ben muslukları değiştireceğim kiradan keseceğim demiş ve buna benzer bir şeyler daha deyip yaptırmazsa paramı versin demiş. Bizde evi o haliyle verdik fesih edelim dedik. Yarın gidip kira sözleşmeyi feshetmeye gideceğiz ama evi tutan kişi vazgeçerse yine de fesih etmek istiyoruz ev sahibinin fesih hakkı var mı? Ve sözleşmeyi fesih ederken nelere dikkat etmek lazım?
 
Eğer kullanılamayacak durumdaysa neyse ama ne parasını vermenize ne de evden atmanıza gerek yok, bidahaki ay eksik ödeme yaparsa o zaman atarsınız kapıya.
Resmen uyanıklık yapılmaya çalışılmış.

Eğer sözleşmeyi yapmanızdan 14 gün geçmediyse evet feshedebiliyrmuşsunuz
 
Eğer kullanılamayacak durumdaysa neyse ama ne parasını vermenize ne de evden atmanıza gerek yok, bidahaki ay eksik ödeme yaparsa o zaman atarsınız kapıya.
Resmen uyanıklık yapılmaya çalışılmış.

Hocam şöyle musluğun birinin sadece açma kapama yeri çıkmış adamda ben yaparım falan demiş ve bugün de böyle saçma şeyler demiş. Mantıksız gelen şey ise kapıyı beğenmediysen neden sözleşme yapılmadan söylemiyorsun ve insanları uğraştırıyorsun. Böyle saçma insanlarla uğraşmak istemediğimiz için feshetmek istiyoruz.
 
Kira sözleşmesi yaparken zaten belirtiyorsunuz dostum evde bir demirbas varsa veya bir kusur varsa bunları sozlesmeye dahil edebiliyorsunuz.Egerki burada belirtilmemiş ise birşey yaptırmanıza gerek yok kiracı kendi cebinden yaptırabilir kiradan kesmesi mümkün değil eger anlaşırken yazılı olarak beyan etmişseniz eger bunu yapmakta özgür.Tavsiyem tamamen anlaşma yoluna gitmeniz yoksa mahkemeler en az 3 sene sürüyor malınızla rezil olursunuz.
 
Bu ne cesaret. Gider agiziyla burnunu yer degistirirdim boyle kafasina gore bir şey yapamaz benim evim olaydi. Emir kipli konusmasi vs. resmen sorunlu birisi.

Hocam zaten sorunlu olmasa söylemez. Ayrımcılık yapmak için söylemiyorum ama zaten doğulular, uğraşmaya değmez ne yacağı belli olmaz.


Sözleşmede zaten demişbaş olarak 2 madde var hocam 1. boyasız alındı boyasız teslim edilecek. 2. kombi ve petekler sağlam teslim edildi. Diye zaten bende parasını verip gitmelerine taraftarım ama olur ya vazgeçerlerse benim feshetme hakkım var mı çünkü sorunlu insanlarla cidden uğraşmak istemiyorum.


Sağ olun hocam.
 
dostum avukat arkadasıma sordum eger taşınma durumu olmadıysa 14 gün içinde fesh etme hakkınız varmış.Taşınmış ise durum daha farklıymış.
 
Dostum avukat arkadasıma sordum eger taşınma durumu olmadıysa 14 gün içinde fesh etme hakkınız varmış. Taşınmış ise durum daha farklıymış.

Daha taşınmadılar hocam ve yarın feshedeceğiz. Yarın feshedeceğimiz için ve anahtarlarda onlarda olduğu için zaten anahtarları değiştirdim ne olur olmaz diye. Nelere dikkat etmemiz lazım hocam peki bilginiz var mı?
 
Çok bilgiye sahip değilim dostum emlakcılar daha net bilgiye sahiptir sadece emin olmak için avukat arkadasa yatmadan once sordum.
 
Çok bilgiye sahip değilim dostum emlakcılar daha net bilgiye sahiptir sadece emin olmak için avukat arkadasa yatmadan once sordum.

Sağ olun hocam verdiğimiz emlakçıya güvenmediğim için sordum sağ olun yine de yardımınız için. Yarın imkanınız olursa sorabilir misiniz peki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…