Ev satışı yapma

atacr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,

Ev satışım için 20 Mayıs gibi bir aileyle anlaştık, belirli bir kapora alındı ve olursa bayramdan önce olmazsa bayramdan sonra tapu devri ve ödeme için sözleştik. Arkadaşlar bir katılım firmasından ödeme alıp evi alacaklar ama aklıma takılan birkaç şey var;
1-duydum ki katılım firması önce tapuyu alıcının üzerine geçirip bir iki gün sonra da satıcıya parasını ödüyormuş.
2-ilk konuşmamız üzerine kiracılı evi boşalttım, eşyaları neredeyse hiç fiyatına dağıttım ama hala ne alış var ne satış var bekliyorum öyle. Katılımda bu süreç ne kadar uzuyor çünkü bayramdan sonra kavramı bayağı geniş bir kavram.
3-süreç beklediğimden çok uzadı sözleşme yapıldı amma cayma süresi vs. yapıldı mı hatırlamıyorum, bu kaporanın bir iade etme süresi var mı yani satıcı kısmında cayma olayı nasıl olur çünkü her beklenen gün bana zarar işliyor. Arada emlakçı var.

Konular hakkında fikri olan yardımcı olabilir mi?

Kapora vermiş ise 15 gün içinde ev satışı olmalı. Gecerse belirtilen tutar kadar alıcı tekrar bir ceza ödüyor belirtilmiş ise belirtilmemiş ise zaten kapora yanar. İlk soruya binaen tanıdığım bu tarz bir firmayla anlaşıp parayı 6 ay sonra almış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı