Ev stüdyo yazılımı önerisi

Ergosphere

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ev stüdyosu için hangi programı önerirsiniz? Pro Tools veya Cubase gibi programların farkları varsa nelerdir? Kullananlar var ise hangi programı kullanıyorlar? Teşekkür ederim.

Cubase ve Logic kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Pro Tools kendi donanımları ile çalışan bir program. Herkes kendi beğendiğini en iyi gösterme eğilimindedir. Yani işin doğası böyle. Ben cubase'i daha çok beğeniyorum. Kullanıcı dostu bir yazılım. Az biraz programlardan anlıyorsan menülerde neyin nerede olduğunu çok uğraşmadan kestirebiliyorsun. Belki bu yüzden logic'e hiç alışamadım. Çok basit ayarlar, seçimler, sık sık yapılan bir sürü işlem bana göre ters yerlere konulmuş. Atıyorum hangi kanalın kayıt alacağını seçmek bile tıklama gerektiriyor. Cubase'de bunu çok daha basit şekilde halletmişler. Ancak beceriklilik olarak bakıldığında logic programının drummer diye bir olayı var, cubase'de ya da içine kuracağın plug-in'lerde bu özelliği bulamadım.

Dediğim gibi bir yerden sonra elinin alıştığı ve bir şeyler yapabildiğin program senin için iyi programdır. Yapacaklarının önüne program geçiyorsa o zaman bence sıkıntılı programdır. Tabii bunun kişisel bilginle, tercihlerinle ve alışkanlıklarınla bağlantısı olduğu aşikar.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Pro Tools da çok kullanılan bir program Cubase de tabiki öyle. Pro Tools'a biraz baktım ve çeşitlilik açısından çok geniş sanırım. Siz Pro Tools ile neden başlamadınız?

Rica ederim ne demek. Bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışıyorum. Dediğim gibi pro tools konusunda pek bilgim yok. Az önce söylediğim donanım gereksiniminden de uzun zaman önce vazgeçmişler. Benim bu programlara başladığım sırada pro tools sadece kendi kartları ile çalışıyordu. Haliyle bende de o karttan olmadığı için programı deneyememiştim. Biraz baktım program bilgilerine, aslında prodüksiyon için tasarlanmış bir programmış. Logic ya da cubase gibi kayıt odaklı bir program da değilmiş ama sonuçta sektör standartını belirleyen program kendisi. İmkan varsa denenmeli elbette.

Haklısınız. Cubase'ye başlayayım o zaman. Daha çok vokal ağırlıklı gerekli bana yazılım. Produksiyon için değil. Fakat alacağım ses kartının Pro Tools DAW içeriği varmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…