Cubase ve Logic kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla Pro Tools kendi donanımları ile çalışan bir program. Herkes kendi beğendiğini en iyi gösterme eğilimindedir. Yani işin doğası böyle. Ben cubase'i daha çok beğeniyorum. Kullanıcı dostu bir yazılım. Az biraz programlardan anlıyorsan menülerde neyin nerede olduğunu çok uğraşmadan kestirebiliyorsun. Belki bu yüzden logic'e hiç alışamadım. Çok basit ayarlar, seçimler, sık sık yapılan bir sürü işlem bana göre ters yerlere konulmuş. Atıyorum hangi kanalın kayıt alacağını seçmek bile tıklama gerektiriyor. Cubase'de bunu çok daha basit şekilde halletmişler. Ancak beceriklilik olarak bakıldığında logic programının drummer diye bir olayı var, cubase'de ya da içine kuracağın plug-in'lerde bu özelliği bulamadım.
Dediğim gibi bir yerden sonra elinin alıştığı ve bir şeyler yapabildiğin program senin için iyi programdır. Yapacaklarının önüne program geçiyorsa o zaman bence sıkıntılı programdır. Tabii bunun kişisel bilginle, tercihlerinle ve alışkanlıklarınla bağlantısı olduğu aşikar.