Ev stüdyosu kurmadan önce bilinmesi gerekenler

508510

Decapat
Selamünaleyküm. Ev stüdyosu kurmak istiyorum kayıt, mix mastering ve beat yapmak için.

Malzemeler neler? Bir de beat yapmayi hiç bilmiyorum nota falan. İnsanı hype edecek beatler yapmak istiyorum stüdyodaki kadar kaliteli olan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitim olmadan müzik nasıl yapalım usta? Bir de malzemeler neler en azından kayıt alıp mix mastering yapabilmeye yetecek.
Hocam, "Mastering" yapalım dediğin şey bir mühendislik. "Mix" ise ses teknisyenliği alanı. Sen bunları basit görüyorsan müzik eğitimi falan sana gereksiz.

Eğitim olmadan müzik nasıl yapalım usta? Bir de malzemeler neler en azından kayıt alıp mix mastering yapabilmeye yetecek.
Stüdyo kalitesinde beat yapmak için hiçbir alete ihtiyacınız yok aslında. Müzik bilmediğiniz için yok. Müzik biliyor olsanız bir tane MD klavye ile her şeyinizi çözersiniz, ses kaydı alacaksanız da condenser mikrofon, referans kulaklık, ses kartı almanız şart.

Stüdyo kalitesinde beat yapmak için hiçbir alete ihtiyacınız yok aslında. Müzik bilmediğiniz için yok. Müzik biliyor olsanız bir tane md klavye ile her şeyinizi çözersiniz, ses kaydı alacaksanız da Condenser mikrofon, referans kulaklık, ses kartı almanız şart.

Hoparlörler oluyor stüdyolarda bir stüdyodaki ekipmanları sayabilir misiniz?

Hocam, "Mastering" yapalım dediğin şey bir mühendislik. "Mix" ise ses teknisyenliği alanı. Sen bunları basit görüyorsan müzik eğitimi falan sana gereksiz.
Önceki mesajınıza "hahaha" attım ama buna da kalbimi bırakıyorum. Ve sonuna kadar katılıyorum.

Hoparlörler oluyor stüdyolarda bir stüdyodaki ekipmanları sayabilir misiniz?
Ne tarz müzik yapıldığına göre değişir. Günümüzün kalitesiz rap müziklerinde dediklerim var. Ancak genelde stüdyoda bir tane tonmaister, mikser, ses kartı, mikrofonlar, referans monitör ve kulaklıklar olur. Bolca da ses yalıtımı olur.

Son düzenleme:
Önceki mesajınıza "hahaha" attım ama buna da kalbimi bırakıyorum. Ve sonuna kadar katılıyorum.

Ne tarz müzik yapıldığına göre değişir. Günümüzün kalitesiz rap müziklerinde dediklerim var. Ancak genelde stüdyoda bir tane tonmaister, mikser, ses kartı, mikrofonlar, monitör hoparlörler ve kulaklıklar olur. Bolca da ses yalıtımı olur.

Trap genel olarak. Drill belki ama trap daha iyi şahsen. Trapin diğer şeyleri de mesela Dark trap gibi.

Trap genel olarak. Drill belki ama trap daha iyi şahsen. Trapin diğer şeyleri de mesela Dark trap gibi.
Söz yazmayacaksanız. YouTube'da MD klavyeleri araştırın, Mix-Mastering nasıl yapılıyor onun hakkında derinlemesine araştırma yapın. Programlara bakın. Benim tavsiye ettiğim program FL Studio.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı