Ev Yapımı Bilgisayar Kasası

O tarz plastiklerin içine kaynar su doldurduğumuzda dahi bir şey olmamıştı. Öyle hemen erimezler. İşlemci zaten sıvı soğutma ile direkt olarak dışarıdan havasını alıyor, orada sorun yok. Ekran kartı da tehlikeli sıcaklıklara çıkmaz, zaten soğutması iyiyken direkt önüne üfleyen fan da var. Diğer donanımların da aşırı ısınacağını sanmıyorum, belki harddisk, o da plastiği eritmez.

Merhaba.
Öncelikle emeğinize sağlık imkanların kısıtlı olduğu anlarda çözüm üretmek güzel bir şey.

1. HDD lerin alt vida bölümünü dışa doğru çevirip dışarıdan içer doğru vida ile kutuya sabit bir şekilde montaj yapabilirdin. PSU da yaptığın gibi.
2. Ayrıca ekran kartın için vidalama yapabileceğin incelikte sert bir plastik boru konumlandırarak ekran kartını üst kapağa sabitleme işlemi yapabilirdin. Örnek: Tükenmez kalem dışı gibi sert plastik. Ekran kartı ile kapak arasında köprü görevi görecek ve sallantıyı önleyecek.
3. Anakartı sabitleme işlemini resimlerden net göremiyorum ama kesinlikle yapmış olduğun düşüncesindeyim.
4. En azından HDD ler için bir adet fan gerekli idi.
5. İçeriye hava veren fanların için toz filtresi kullanabilirdin. Toz filtresi için sivrisinek yada böcek girmesin diye evlere konulan kapı cam pencere işlemlerinde kullanılan ürünü elde etmen çok kolay hemen hemen her yerde bu işi yapan yerler var, az bir parçaya ücret bile talep etmeyebilirler.
6. Kutuya küçük delikler açıp plastik kablo bağları geçirerek, kabloları biraz daha düzenli yapabilirdiniz.

İlk izlenimlerim şimdilik bu kadar.

Merhaba.
Öncelikle emeğinize sağlık imkanların kısıtlı olduğu anlarda çözüm üretmek güzel bir şey.

1. HDD lerin alt vida bölümünü dışa doğru çevirip dışarıdan içer doğru vida ile kutuya sabit bir şekilde montaj yapabilirdin. PSU da yaptığın gibi.
2. Ayrıca ekran kartın için vidalama yapabileceğin incelikte sert bir plastik boru konumlandırarak ekran kartını üst kapağa sabitleme işlemi yapabilirdin. Örnek: Tükenmez kalem dışı gibi sert plastik. Ekran kartı ile kapak arasında köprü görevi görecek ve sallantıyı önleyecek.
3. Anakartı sabitleme işlemini resimlerden net göremiyorum ama kesinlikle yapmış olduğun düşüncesindeyim.
4. En azından HDD ler için bir adet fan gerekli idi.
5. İçeriye hava veren fanların için toz filtresi kullanabilirdin. Toz filtresi için sivrisinek yada böcek girmesin diye evlere konulan kapı cam pencere işlemlerinde kullanılan ürünü elde etmen çok kolay hemen hemen her yerde bu işi yapan yerler var, az bir parçaya ücret bile talep etmeyebilirler.
6. Kutuya küçük delikler açıp plastik kablo bağları geçirerek, kabloları biraz daha düzenli yapabilirdiniz.

İlk izlenimlerim şimdilik bu kadar.
Teşekkürler hocam. Hiç eksik bırakmadınız. Benim için süper oldu :). Birde anakartı sabitledim.

Sayısız sistem toplama konuları arasında farklı ve ilgi çekici bir konu oldu, sağol kardeşim.

Bu tür projelerin, insanın kendini geliştirmesi için çok faydalı olduğu tartışılmaz.

Fikri tebrik ediyorum :D Gerçekten çok iyi düşünülmüş. Lakin çok korunaksız ve sıcaktan plastiğin erime şansı var. Gerçi evde çocuk vs. yoksa istediği kadar korunaksız olsun kim ne yapıyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı