Ev zili için Arduino bildirim sistemi nasıl yapılır?

Makaleler
5
Daha fazla  
Herkese merhaba. Evdeyken yalnız kaldığımda inanılmaz paranoyak birisiyim. Bilgisayar başındayken zilin çalıp çalmadığını duyamıyorum. Bu yüzden uzun zamandır bir kulağım açıkta oluyor.

Aklıma güzel bir fikir geldi. Kapı zilime takacağım ufak Arduino modül ile evdeki Wi-Fi'a bağlı tüm cihazlara bildirim gidecek. Akıllı diyafonum olmadığı için bunu analog yapmam gerekecek.

Modül üzerindeki mikrofondan alınan ses belli bir desibel seviyesinin üzerine gelince bildirim gitmesini istiyorum. Bunu yapabilmem için tam olarak nelere ihtiyacım olacak? Fiyatı ne kadar olur? Veya bunun için tasarlanmış bir eşya var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arduino için tasarlanan eşyalar genellikle olmuyor. Akıllı diyafonlar var zaten dediğiniz gibi. Arduino tarafında dediğiniz gibi mikrofon sensörü, arduino uno, WiFi modülü, güç kablosu ile yapabilirsiniz. Maliyeti 700'ü geçmez. Klon UNO 300 desek, ESP8266-01 80 desek, Sensöre 50 desek 420 civarı tutar ama bunları nasıl sabitleyeceğinize göre maliyet değişir. Genellikle delikli plakete lehim yaparlar. Arduino Micro kullanılarak daha ufak hale de getirilebilir.

Cok Arduino'nun kapasitesini bilmiyorum da neden mikrofon? Sonucta bir input oluyor da zil caliyor, inputu Arduino'ya yollayip sonra Arduino uzerinden hem bildirim yollama hem de zili calma olmaz mi?

Cok Arduino'nun kapasitesini bilmiyorum da neden mikrofon? Sonucta bir input oluyor da zil caliyor, inputu Arduino'ya yollayip sonra Arduino uzerinden hem bildirim yollama hem de zili calma olmaz mi?
Dediginiz seyi dusundum elbette. Fakat o input'u Arduino'ya nasil baglayacagimi bilmiyorum.

Inputu hemen yapamazsınız. Butonun elektrikle tetikleyen elemana transistör diyoruz. Arkadaşın zilden gelen girişi Arduino'ya yollaması için, zili söküp tesisat yapması gerekiyor. Bu da yetmiyor yapacağı devreyi duvara sabitlemek için de ayrı uğraşması gerekiyor. Arduino'nun kapasitesi yok, direk sınırı yok. Her şeyi yapabilirsiniz.

INPUT bağlamak için 5V lazım ve hatırladığım kadarıyla zil tesisatı 12V çalışıyor. Direk 5V verirsek zaten INPUT tetiklenmiyor. Topraklama cart curt lazım kimsenin de uğraşacağını düşünmüyorum. Çünkü zil tesisatında topraklama butonda olmuyor.

Arduino ve WIFI modülü alana kadar direkt ESP32-C3/C6 gibi pratik ürünlere yönelmeniz daha mantıklı olabilir. Analog girişe bir mikrofon modülü takmanız yeterli. Gerisi kodda bitecek. Çok çeşitli boyutlarda ESP32 ürünleri bulabilirsiniz. Fiyat olarak Arduino + WIFI almaktan daha uyguna gelir ama sizin tercihiniz tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı