Evcil hayvan önerisi

Papağan veya kedi olabilir bahçeli eviniz varsa köpek hamster olabilir veya balık olabilir veya capybara olabilir en sevdiğim hayvanlardandır :d

Şimdiden bu konuşuyor diyen, 3-5 yaşında, kuşu limon gibi sıkan misafir çocuğu gözümde canlandı.

Onlarda can değilmiş gibi sıkıyorlar. Gelenlere ne kadar anlatsam önüne parmağını koysan parmağına çıkıyor kuşu sıkmana gerek yok diye anlatsamda nafile. Misafir vs. geldiğinde odamın kapısını kapatıp kuşlarımla odada kalmayı tercih ediyorum ben.

Benim de yakın zamanda öyle bir olay oldu.Bizim başka şehirde evimiz var.O eve 400 km Egea Crossla 6 kişi 1 kuşla geldik.Akşam da akrabalarımız geldi.Biz o sıcakta arabada perişan olmuşuz 5. kata kadar asansörsüz çıkmışız daha terli üstümü değiştiremeden misafir geldi.2 çocuklu.Birisi 8 birisi 4 yaşında.Çocuk ağlıyor oyuncak diye teyze de benim kuşumu aldı çocuğunun önüne koydu.Çocuğun dişi çıkıyor salyalı eliyle yemeklere dokunuyor sonra kuşuma yedirmeye çalışıyor kuş yemeyince ötüyor bu da ötünce kafese vuruyor.Çocuğa dedim vurma diye teyzem de vursun bir şey olmaz dediBen de ''Teyze seni koyalım kafese dan dan vuralım hoş olur mu'' dedim.Ve sonucunda saygısız ilan edildim.Ama kuşumun kafesini mi devirtseydim?

Kedi alırsan geceleri miyavlar, karnı aç olduğunda miyavlar, tuvalet zamanı miyavlar. Çok rahatsız eder seni yani.
Ne gece miyavlıyor ne gündüz, acıkınca gidip yemek yiyor tuvaleti gidince gidip kendi sıçıyor gene miyavlamıyor bilgin yoksa sallama ordan. 15 yıldır kedi bakıyorum artık aşıdan doğurtmaya kadar herşeyinde uzmanım.

İyi olanı yapmışsınız. Böyle insanlardan nefret ediyorum. Hayvana canlı değil oyuncak muamelesi yapıp çocuğun önüne koymak nedir yahu? Teyzen seni istediği kadar saygısız ilan etsin takma kafaya.

Kedi alırsan geceleri miyavlar, karnı aç olduğunda miyavlar, tuvalet zamanı miyavlar. Çok rahatsız eder seni yani.

Kuzenimin british cinsinde bir kedisi var çok sakin hep uyuyorr.

Evet şu an en uygunu muhabbet kuşu herhangi bir cinsi var mı hangisini önerirsiniz?

2-3 aylık erkek ve tek muhabbet kuşu.

Erkek çiftleşmek istemez mi kızgınlık dönemi falan beni sıkar ya dişi olunca ne fark ediyor?

Evet şu an en uygunu muhabbet kuşu herhangi bir cinsi var mı hangisini önerirsiniz?

Türü var mı bilmiyorum. Normal kuşcuya gittiğinde muhabbet kuşu almak istiyorum dersen bile alabilirsin. Tavsiyem yavru alman. Zamanla ilerledikçe sana alışması daha kolay olacaktır.

Hamster derim ama çok araştıracaksan, kişiliklerini falsn filan bakacaksan evet. Hamsterlar yalnızdır hocam. Sahibini sevmez bile. Sevmek isteseniz gelir ama sevmeseniz umurumda olmaz. Kabını lütfen 30Cm'lik küçük şeylerden almayın hayvanı depresyona sokuyor ve az yaşıyor. Gidin Ebebek'ten ayaklı saklama kabı alın kocaman. İçini doldurun. Tek kötü yanı 1-1.5 yıl yaşayıp gidiyorlar ve bu dizi çok üzüyor. Hamster alacaksanız Instagram: wizardkyrie

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…