Dostich231
Picopat
Papağan veya kedi olabilir bahçeli eviniz varsa köpek hamster olabilir veya balık olabilir veya capybara olabilir en sevdiğim hayvanlardandır :d
Şimdiden bu konuşuyor diyen, 3-5 yaşında, kuşu limon gibi sıkan misafir çocuğu gözümde canlandı.
Benim de yakın zamanda öyle bir olay oldu.Bizim başka şehirde evimiz var.O eve 400 km Egea Crossla 6 kişi 1 kuşla geldik.Akşam da akrabalarımız geldi.Biz o sıcakta arabada perişan olmuşuz 5. kata kadar asansörsüz çıkmışız daha terli üstümü değiştiremeden misafir geldi.2 çocuklu.Birisi 8 birisi 4 yaşında.Çocuk ağlıyor oyuncak diye teyze de benim kuşumu aldı çocuğunun önüne koydu.Çocuğun dişi çıkıyor salyalı eliyle yemeklere dokunuyor sonra kuşuma yedirmeye çalışıyor kuş yemeyince ötüyor bu da ötünce kafese vuruyor.Çocuğa dedim vurma diye teyzem de vursun bir şey olmaz dediBen de ''Teyze seni koyalım kafese dan dan vuralım hoş olur mu'' dedim.Ve sonucunda saygısız ilan edildim.Ama kuşumun kafesini mi devirtseydim?Onlarda can değilmiş gibi sıkıyorlar. Gelenlere ne kadar anlatsam önüne parmağını koysan parmağına çıkıyor kuşu sıkmana gerek yok diye anlatsamda nafile. Misafir vs. geldiğinde odamın kapısını kapatıp kuşlarımla odada kalmayı tercih ediyorum ben.
Ne gece miyavlıyor ne gündüz, acıkınca gidip yemek yiyor tuvaleti gidince gidip kendi sıçıyor gene miyavlamıyor bilgin yoksa sallama ordan. 15 yıldır kedi bakıyorum artık aşıdan doğurtmaya kadar herşeyinde uzmanım.Kedi alırsan geceleri miyavlar, karnı aç olduğunda miyavlar, tuvalet zamanı miyavlar. Çok rahatsız eder seni yani.
Benim de yakın zamanda öyle bir olay oldu. Bizim başka şehirde evimiz var. O eve 400 km Egea crossla 6 kişi 1 kuşla geldik. Akşam da akrabalarımız geldi. Biz o sıcakta arabada perişan olmuşuz 5. kata kadar asansörsüz çıkmışız daha terli üstümü değiştiremeden misafir geldi. 2 çocuklu. Birisi 8 birisi 4 yaşında. Çocuk ağlıyor oyuncak diye teyze de benim kuşumu aldı çocuğunun önüne koydu. Çocuğun dişi çıkıyor salyalı eliyle yemeklere dokunuyor sonra kuşuma yedirmeye çalışıyor kuş yemeyince ötüyor bu da ötünce kafese vuruyor. Çocuğa dedim vurma diye teyzem de vursun bir şey olmaz dediben de "teyze seni koyalım kafesedan dan vuralım hoş olur mu" dedim. Ve sonucunda saygısız ilan edildim. Ama kuşumun kafesini mi devirtseydim?
Kedi alırsan geceleri miyavlar, karnı aç olduğunda miyavlar, tuvalet zamanı miyavlar. Çok rahatsız eder seni yani.
Muhabbet kuşu düşünebilirsin. Çok bir sesi yok. Büyük ihtimal tek kuş alacaksın ve bol bol ilgilenmek gerekecek. Yanına bir eş veya bir arkadaş aldığında çok ses oluyor ara sıra. Ama tek kuşta sorun olacağını düşünmüyorum.
2-3 aylık erkek ve tek muhabbet kuşu.
Evet şu an en uygunu muhabbet kuşu herhangi bir cinsi var mı hangisini önerirsiniz?
Arkadaşlar küçük bir aile evinde yaşıyorum. Evde vakit geçirebileceğim bir dostumun olmasını istiyorum. Kediyi annem kabul etmiyor, köpek desen ev çok küçük bir ara balık besledim, kendimden çok balıklarla ilgilendim başaramadım en son akvaryum patladı zaten. Sizce bakımı kolay olan bir hayvan var mı? Kuşu da düşündüm de sese tahammül edemiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.