Evcil hayvan önerisi

Mr. Enver

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2019
Mesajlar
674
Çözümler
7
Yer
Old Trafford
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebeci
Merhaba, günlük iş temposuyla yoğun bir şekilde çalışan bir muhasebeci olarak, evde uzun saatler boyunca bulunamıyorum. Ancak, işten sonra eve geldiğimde bir evcil hayvanla vakit geçirmek ve ona bakmak beni mutlu eder diye düşünüyorum. Dolayısıyla, günde yaklaşık 10 saat evde olmadığımı ve evcil hayvanımın bu süre zarfında yalnız kalacağını göz önünde bulundurarak, uygun bir evcil hayvan arayışındayım.

Günde yaklaşık 10 saat çalışıyorum ve evde olmadığım zamanlarda evcil hayvanımın yalnız kalacağını biliyorum. Bu nedenle, az bakım gerektiren ve yalnız kalmaya alışabilen bir evcil hayvan tercih etmeyi düşünüyorum.

Muhabbet kuşu ve kedi istemiyorum.

İşten sonra eve döndüğümde evcil hayvanımla ilgilenecek ve ona zaman ayırabileceğimden eminim. Ancak, uzun saatler boyunca yalnız kalacağı için evcil hayvanımın bu duruma uyum sağlayabilmesi önemli.
 
Hocam geçenlerde kanaryalara baktım ama onlar biraz daha yabani oldukları için eve hapsetmek istemiyorum. Aklımda sultan papağanı da var ama hayvanın depresyona girmesinden endişeleniyorum.

Sultan papağanı da ilgi ister, kafeste durmaz zaten. Kanaryalar yabani evet ama ülkemizde doğaya salsanız yaşayacak bir tür değil. Siz o kanaryayı alsanız da almasanız da her türlü kafeste yaşayacak o hayvan. Ayrıca bir süre geçip yaşlandıklarında da daha ele alışkın hale gelebilirler. Bebeklikten dikkat edildiyse direkt ele alışkın da olabiliyorlar. Biraz da karakter yapılarına bağlı.
 
6 yıl kadar 2 adet cennet papağanı baktım ve bunun son 3 senesi evde hep 10-12 saat tek kaldılar son senesi bir tanesi hastalandı öldü diğeri de o öldükten 2 hafta sonra depresyona girip öldü yani bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
 
6 yıl kadar 2 adet cennet papağanı baktım ve bunun son 3 senesi evde hep 10-12 saat tek kaldılar son senesi bir tanesi hastalandı öldü diğeri de o öldükten 2 hafta sonra depresyona girip öldü yani bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Hocam 2'si tek kaldığı için depresyona girmemiş olabilir mi hani hayvan?
Tek bir hayvan alacak. Max. 1 ayda ölür depresyona girip.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ne kadar tatlı bir şey.(!)
 

Geri
Yukarı