Rovou
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Acer Nitro 5 AN515-46
Ryzen 7 6800H
2x32GB DDR5 5600Mhz Crucial Micron Ram
Nvidia RTX3050 Ti
MSI MAG 275F 27" 180Hz 0.5ms IPS Monitör
Micron 3400 512 GB M2.NVMe + Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD
Windows 11 Pro
Razer Ornata V3x
Logitech G402
- Meslek
- Memur
Merhaba herkese selamlar. Ailecek yeni sıfır bir ev aldık, apartmanın iskan başvurusu yeni yapılmış ve sonuç bekleniyormuş. İnternette farklı internet sağlayıcılarının sitelerinden altyapı kontrol ettiğimde hiç olmadığı gözüküyor. Altyapının yakında yapılacağını düşünüyorum, yapılmama durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?
Ayrıca evimin girişinde aşağıda resmini bıraktığım gibi bir sigorta kutusuna benzer bir kutu bulunuyor, bu kutuyu internet kutusu olarak değerlendiriyorum. Bu kutuda, her odaya giden Ethernet kabloları da mevcut, odalara internet dağıtmak için switch kullanmam gerekiyor sanırım doğru mudur? Elimde birkaç sene öncesinden kalan bir switch var, onu kullanmam yeterli olur diye düşünüyorum.
Evin salonunda da aşağıda resimlerde bıraktığım gibi bir ufak beyaz kutu bulunuyor ve bu kutunun altında da 2 tane mavi soket girişi var. Kutunun içini açtım, sanırım duvar içerisinden sarı bir fiber kablo buraya geliyor. Bunun amacı nedir tam bilmiyorum açıklama şansınız var mıdır?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
Kapı girişinde bulunan kutu:
Salonda bulunan küçük beyaz kutu:
Ayrıca evimin girişinde aşağıda resmini bıraktığım gibi bir sigorta kutusuna benzer bir kutu bulunuyor, bu kutuyu internet kutusu olarak değerlendiriyorum. Bu kutuda, her odaya giden Ethernet kabloları da mevcut, odalara internet dağıtmak için switch kullanmam gerekiyor sanırım doğru mudur? Elimde birkaç sene öncesinden kalan bir switch var, onu kullanmam yeterli olur diye düşünüyorum.
Evin salonunda da aşağıda resimlerde bıraktığım gibi bir ufak beyaz kutu bulunuyor ve bu kutunun altında da 2 tane mavi soket girişi var. Kutunun içini açtım, sanırım duvar içerisinden sarı bir fiber kablo buraya geliyor. Bunun amacı nedir tam bilmiyorum açıklama şansınız var mıdır?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
Kapı girişinde bulunan kutu:
Salonda bulunan küçük beyaz kutu: