Evde burger nasıl yapılır?

bigcherry

Centipat
Hamburger ekmeği alıp köfteyi içine koyuyorum, fakat asla dışarıdaki gibi tat olmuyor. Evde en benzer tadı nasıl yakalayabilirim? Mesela Burger King hangi ketçap ve mayonezi kullanıyor? Ekmeği bile benzemiyor evde yapınca.

Hocam biraz psikolojik olarak öyle bana kalırsa. O evde yaptığınızı gidip Burger King'in yerinde yeseniz size yine aynı tadı verecektir. Elbette onların da dokunuşu vardır ama kıymanın pişmesi, onun karışması, sosu, dediğiniz gibi ketçap mayonezi, ekmeğinin kendi tadı falan var. Bunlar zaten Burger King'i Burger King yapıyor. Herkes evde aynı tadı yapsaydı bu markalar para kazanamazdı.

Etten dolayıdır. Hazır burgerlerde düşük kalite et kullanılıyor, özellikle bizim ülkemizde böyle yani. Bunun dışında pişirme yöntemi de farklı oluyor. Burgerdeki malzemeler dışarıda genelde dondurulmuş oluyor ve o da çok etkiliyor tatı.

Soslar falan da aynı şekilde bence dışarıdakiler daha da kalitesizdir. Ekmek de ev ekmeği olmaz tabi. Dışarıdan hazır ekmek alırsan tadı daha çok benzer ama yine de aynı olmaz. İçerisindekiler aynı değil. Tam ne olduğu da belli değil zaten Allah bilir ne koyuyorlardır.

Bence asıl olay nasıl hazırlandığı. Malzeme içeriğini az çok benzetseniz de yine yapımı önemli. Mesela ızgara köfte ile tavada yapılan veya fırında yapılan köftenin tadı aynı değil.

Hamburger ekmeği alıp köfteyi içine koyuyorum, fakat asla dışarıdaki gibi tat olmuyor. Evde en benzer tadı nasıl yakalayabilirim? Mesela Burger King hangi ketçap ve mayonezi kullanıyor? Ekmeği bile benzemiyor evde yapınca.
Benzemesine çok ihtiyacınız yoksa böyle gömün hocam daha iyidir.

Fast food yerlerinde yediğin öğünler sağlığın için değil, tekrar tekrar gel diyerek yağ, şeker deposu haline getirilip önüne koyuluyor. Aynı tadı alman mümkün olmaz tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı