Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

@Semih Demir Kardeşim ben 3.ay'ı tamamladım. Artık dropset'e geçiş yapmalı mıyım? Programım split olarak ayarladım. Bugün göğüse ve ön kol çalışacam fakat bu iki bölge yerine dropset mi yapsam ? Yoksa süperset mi? Ne yapmamı önerirsin?

Normal şekilde seyretmenizi öneririm. Şimdilik drop/süper setler sizin için uygun değil.

@Semih Demir Kardeşim peki son bir soru daha soracağım. Şuanlık antrenmanlar hep 45 dakika sürüyor maximum. Sizce antrenman süresi yeterli mi?

Birde ben evde sporu yaptığım için suplement falan kullanamıyorum çünkü bütçe yok o kadar. Kilo almak için başka ne tür besin takviyesi almalıyım? Hem kilo alıp hem kas yapmak için.

Ev ortamında antreman etmek salon ortamından daha zordur bunu söylemeye gerek yok. Ama beslenme olmadıktan sonra salon içinde de antreman yapsanız Gold's Gym'de de antreman yapsanız hiç bir manası kalmaz yaptığınız sporun. Ana temel ve hedef her zaman beslenmedir, supplement olmadan bu işlerin çok zor olduğunu defalarca söyledim para olmadan bu işlerin hayli zor olacağını da çok kez ilave ettim. Benim size önereceklerim bütçenizi aşacağı için ben size sadece ne bulursanız yiyin diyebilirim, ama yağlanma söz konusu olacağı için bunu da demek istemiyorum. Kilo almak istiyorsanız karbonhidratları olabildiğince arttırmalısınız. Supplement takviyesi alan kişiye oranla kilo almanız daha yavaş olsa da kilo almaya başladıkça kütle de kazanabilirsiniz. Ama tekrar belirtmek isterim ki hedeflerinizi aşırı fazla büyütmeyin ve ileriye götürmeyin.

@Semih Demir kardeşim yarın okullar açılıyor. Spor benim için daha zor hale geliyor haliyle. Gelişimi görmek beni mutlu ediyor fakat split bile zor gelir artık. Diyorum ki artık her gün bir bölge mi çalışsam ? Mesala pazartesi sadece biceps salı sadece göğüs gibi. Ama her gün bir bölge'de en fazla 20 dakika sürer antrenman. Sence sıkıntı olur mu ve antrenman süresi çok önemli mi?

Merhaba. Açıkçası tavsiye etmiyorum, tüm vücut antremanlarına devam etmelisin, aksi takdirde tek bölge çalışmak bir fayda sağlamayacaktır.

İnsanların umutlarıyla oynama arkadaşım. Supplement olmadan bu işler olmazmış. Kim diyor bunu? Sağlıklı ve düzenli protein ve karbonhidrat beslenmesi gerekiyor. Fakat insanlar bunu sağlayamadığından veya ugraşamadığından supplement' e başvururlar.

Benim süper vücut tanıdıklarım var. Supplement kullanmıyorlar (Gelip steroid basıyordur demeyin. Natural' ler). Supplemen hayatlarında hiç kullanmadılar değil ama en fazla 8-10 yıllık vücut geliştirme maceralarında 5 kutu anca bitirmişlerdir. O da öylesine şehir dışına çıktıklarında bile vs. antrenmanları bırakmıyorlar çünkü.

Son olarak @LifesGood sen evde spor yapıyorsun ve antrenman sürelerin kısa. Ama artır diyemem, zaten evde 2 saat antrenman yapamazsın. Sağlıklı beslenmeye özen göster. Sıkı çalışmak çok önemli fakat beslenmezsen olmaz.
Evet senin karbonhidrat ağırlıklı beslenmen gerekiyor, kilo almak istediğin için. Ama full karbonhidrat dayanma, yağlanırsın. Sen 3 saat antrenman yapsan bile, eğer sadece karbonhidrat' a dayanırsan aldığın kilolar yağ gelir hep. Uzun vadede kilo alırsın yeterli olarak beslen. Öyle aşırı şişirme kendini. Protein ağırlıklı beslenmeye de özen göster ki, protein daha gerekli.
Ama senin önceliğin karbonhidrat. Çünkü: Vücut kütleni ve hacmini yükseltmen gerekiyor.
Ayrıca @Semih Demir adlı arkadaşın söylediği gibi günde 1 bölge çalıştırmak yanlış olur. 2 bölge çalışman gerekiyor...

Tamam.

@Semih Demir Kardeşim ben yine sana danışmak istiyorum. Ben hafta'nın 5 günü okul olduğu için okul'dan sonra 40-45 dk antrenmana ayıramıyorum çünkü feci yoruluyorum. 3-4 Haftadır bıraktım sporu ama yapmak'ta geliyor içim'den. Diyorum ki günleri cuma,cumartes ve pazar günleri yapsam nasıl olur ? Her gün 2 bölge çalışacağım ve hafta'nın 5 günü dinleneceğim çünkü okul olduğundan yoruluyorum. Sence ne kadar verimli olur? Gözle görülür farklar olur mu? Birde güçlenmek için ne yapmam gerek?

Kapsamlı bir yorum yapamamakla birlikte en az 3, en fazla 5 gün çalışmanız gerektiğini hatırlatayım. 3 gün devam edin, vücudunuzda ki gelişim sürecini kendiniz izleyin ona göre karar verin. Eğer yoğun ve sıkı çalışılırsa bana ideal geliyor. Çünkü alternatif yok, denemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…