Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

@Semih Demir Çok teşekkürler kardeşim. 5 gün dinlenme sürem'de de beslenmemi korursam sıkıntı olmaz umarım :) İyi günler.
Ne kadar özen gösterirsen o kadar gelişim kat edersin. Bugün gösterdiğin azim ve hırs sana yıllar sonra bir spor salonu veyahut çok ilgi çeken muazzam bir vücut olarak geri dönecektir. Motivasyonunu kaybetme, başarılar dilerim.

@Semih Demir kardeşim sürekli soru soruyorum ama inşallah kızmıyorsundur :) Ben program'da bir düzen oturtamadım. Şimdide pazartesi biceps-triceps, salı omuz ve kanat, çarşamba off, perşembe göğüs ve cuma ise bacak çalışıyorum. Sence bu program nasıl ? Yani illa biceps'ten sonra göğüs mü olmalı ? Yoksa bu sırasının bir önemi yok mu?

Soru 2: Birde sadece göğüs çalışacağım için en fazla 20 dakika felan sürüyor antrenman. Bu yüzden bir eksiklik olur mu?

@Semih Demir kardeşim sürekli soru soruyorum ama inşallah kızmıyorsundur :) Ben program'da bir düzen oturtamadım. Şimdide pazartesi biceps-triceps, salı omuz ve kanat, çarşamba off, perşembe göğüs ve cuma ise bacak çalışıyorum. Sence bu program nasıl ? Yani illa biceps'ten sonra göğüs mü olmalı ? Yoksa bu sırasının bir önemi yok mu?

Soru 2: Birde sadece göğüs çalışacağım için en fazla 20 dakika felan sürüyor antrenman. Bu yüzden bir eksiklik olur mu?
Estağfirullah ne haddimize. Haftada 2 göğüs girebilirsen daha iyi olur, pazulardan sonra göğüs çalışacaksın diye bir kural yok.

@Semih Demir Hocam sadece şınav ve plank hareketleri ile nasıl bir ilerleme kaydet ederim ? 4x12 şınav 4x30sn plank.
Beden gücünüz artar,s-omuz olmakla birlikte pazularınız ve arka kollarınız da gelişir. Bedeniniz yumuşak bir cilde sahip ise bu çalışmalardan sonra sertleşme olur, beslenmenizi iyi takip ederseniz bununla birlikte karın kaslarınızda farklılık olacaktır. Şınav ve benzeri vücut ağırlığı ile yapılan hareketlerde çeşit bol olduğu için ağırlık gerekmeden de farklı şeyler üretebilir ve çalışabilirsiniz.
ATHLEAN-X™ linkte belirttiğim kanalı takip edin, videolarını izleyin, size çok yardımcısı olacaktır. Daha fazla bilgi içeriğine sahip.

@Semih Demir Hocam :D Ben uzun bir aradan sonra başladım spora başlayalı 4 ay oluyor kollarım 33'den 35.99 :D İlk çalışma ay'ını eliyorum çünkü hiç adapte olamamıştım. Size sorum şudur, kollarım çok zor gelişiyor, birde kalın durmuyor pek bunun için ne yapmalıyım? 5 kilo aldım üstelik. 70 kiloyum şuan.

@Semih Demir Hocam :D Ben uzun bir aradan sonra başladım spora başlayalı 4 ay oluyor kollarım 33'den 35.99 :D İlk çalışma ay'ını eliyorum çünkü hiç adapte olamamıştım. Size sorum şudur, kollarım çok zor gelişiyor, birde kalın durmuyor pek bunun için ne yapmalıyım? 5 kilo aldım üstelik. 70 kiloyum şuan.
Merhaba. Hayirli olsun diyelim. Pazu maalesef oyledir, cok cabuk etki etmez vucut tipine gore degisiklik gosterir. Boy olcusu ile de birbirine orantilidir. 35 CM Pazu olcusune sahip 1.68 boy olcusunde kisi 1.87 (Yani ben) boy olcusu olan kisinin 43 CM Pazularindan daha estetik gozukebilir. 43 CM Pazu olcusu var benim, ama 1.70 olan baska tanidigimin 38 CM Pazu olcusu daha iri gibi duruyor. Genelde bu boyledir. Ama kural bu olsaydi Arnold'un 1.85-87 olmasina ragmen pazulari 50-55 cm arasi olmazsi. Yani asilabilir. Ben her zaman beslenme konusuna degindim, zaten oyledir de. Ama pazular icin beslenme ile baglanti kurmam. Daha cok calistiririm, daha fazla kasilmasini saglarim. Biceps'i calistiran hareketlerin tamamini fazlasiyla yaparim. Rich Piana'nin ne kadar steroid dolu vucudu olsa da kollarini bu sekilde buyuttugunu soylemistir ki bende bu gorusteyim ve bunu yaparim. Daha fazla zorlamak lazim. Onun disinda yapilabilecek bir sey suan aklima gelmiyor. Triceps de dahil olmali, arka kol pazu kismini daha buyuk gosteriyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı