Evde elektrogitar öğrenmek

Blue_Whale1283

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu yaza doğru bir elektrogitar alıp öğrenmek istiyorum. Evde elektrogitar öğrenilir mi? Ezberim bayağı kuvvetlidir müzik teorisi falan hepsini birkaç günde öğrendim. Bana bayağı kişi evde öğrenemezsin diyor fakat öğrenirsin diyen de var tecrübesi olan beni aydınlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu yaza doğru bir elektrogitar alıp öğrenmek istiyorum. Evde elektrogitar öğrenilir mi? Ezberim bayağı kuvvetlidir müzik teorisi falan hepsini birkaç günde öğrendim. Bana bayağı kişi evde öğrenemezsin diyor fakat öğrenirsin diyen de var tecrübesi olan beni aydınlatabilir mi?

Öğrenilir ben kendim evde öğrendim

Öğrenemezsiniz. Gitar, yanlış öğrenmeye çok yatkın bir enstrüman. Hatalarınızı düzeltmeniz gerekir. Ayrıca zor bir enstrüman. İnsanlar boşuna 25 sene çalışmıyor buna. Bazen günde 10 saat bile çalışmanız gerekebilir. Ve kesinlikle bir hoca lazım. Kafanıza göre öğrenmeyi denerseniz çoğu şeyi eksik, yanlış ya da yarım bırakırsınız muhtemelen.

Evde gitar öğrenmek mümkün ancak @Single_factor 'ün de dediği gibi hatalı teknikler öğrenmenize ve geç öğrenmenize sebep olabilir. Bu yüzden kurs, özel ders vb gibi unsurlarla müzik yapmaya çalışmak çok daha faydalı ve tercih edilebilinir bir seçenektir.

müzik teorisi falan hepsini birkaç günde öğrendim.

Buna beni hiçbir insan inandıramaz ilgili minörler, basit akor yürüyüşleri, basit modlar gibi konulara ne kadar hakimsiniz ? Bunlar hakim bile olsanız (ki bu saydıklarım çok daha basit seviyedeki konular) müzik teorisi bu kadar basit öğrenebilecek bir şey ve sadece ezber konusu değildir lütfen bunu küçümsemeyin. Küçümsenecek şeyler değiller.

Bazen günde 10 saat bile çalışmanız gerekebilir.

Biraz abartmışsınız sanki sıradan bir hobi gitaristinin 10 saat çalışmasına gerek yoktur bu durum ancak gitarı seviyorsanız ve kendi isteğini ile çalışıyorsanız kendinizi kaptırmanızla olacak bir durum. O yüzden göz korkutmamak adına yeni başlayan birine 10 saat çalışmanız gerekebilir tarzı bir cümle kurmamak daha iyi olur.

müzik teorisi falan hepsini birkaç günde öğrendim
Buna beni hiçbir insan inandıramaz ilgili minörler, basit akor yürüyüşleri, basit modlar gibi konulara ne kadar hakimsiniz ? Bunlar hakim bile olsanız (ki bu saydıklarım çok daha basit seviyedeki konular) müzik teorisi bu kadar basit öğrenebilecek bir şey ve sadece ezber konusu değildir lütfen bunu küçümsemeyin. Küçümsenecek şeyler değiller.

"Müzik teorisi" öğrenmek ömür alır. Muhtemelen bir kaç akor öğrendiniz.

Uzun saatler değil de, sistemli çalışmak daha önemlidir. Yanlış çalıyorsanız; uzun saatler boyunca sadece hatalarınızı tekarar eder, onları kalıcı hatalara dönüştürürsünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı