Evde güvercin beslenir mi?

Dwnity

Hectopat
Sokakta takılırken çöpün arkasında bir abi kuşu eline almıştı kuşu kedi yiyormuş. Ben de hiç düşünmeden eve aldım (uçamıyor) evimizin bahçesi var en alt katta çamaşır asmak için gibi bir yerde olabilir ama neredeyse oturma odası büyüklüğünde kuşu oraya koydum yemini suyunu verdim yedi ama ayakkabı kutularının üstüne çıkıyor ve kaka yapıyor yerlere sizce kuşu ne yapayım? Çok büyük bir karton kutu var evde oraya koyabilir miyim? Veya ufak bebek bezi gibi birşeyde bağlanıyorsa o da olur iyileşince salacağım.

Dosya Ekleri

• 6b1251ab-a592-468a-8806-c903557ace1f.jpg
    6b1251ab-a592-468a-8806-c903557ace1f.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 297
Güvercin bakmak için en uyumlu yer çatıdır ne kedi çıkar ne iner. Uçmayı öğrenene kadar evinizin içinde bakın, küçük ortamda duramaz, evde açıklık bir alan varsa baya büyük bir kutu ile ona yuva yapabilirsiniz. Dal vesaire toplayıp karton kutu içine koyabilirsiniz, daldan ona yatacak yer yapabilirsiniz. Zamanla alışırsa kakasını oraya yapar. Ama taklacı güvercin ise evin içinde hiç bakamazsınız.

Sokakta takılırken çöpün arkasında bir abi kuşu eline almıştı kuşu kedi yiyormuş. Ben de hiç düşünmeden eve aldım (uçamıyor) evimizin bahçesi var en alt katta çamaşır asmak için gibi bir yerde olabilir ama neredeyse oturma odası büyüklüğünde kuşu oraya koydum yemini suyunu verdim yedi ama ayakkabı kutularının üstüne çıkıyor ve kaka yapıyor yerlere sizce kuşu ne yapayım? Çok büyük bir karton kutu var evde oraya koyabilir miyim? Veya ufak bebek bezi gibi birşeyde bağlanıyorsa o da olur iyileşince salacağım.

İslam dininde eve hayır getirmez derler. Bereketini kaçırır derler. Şahsen anneannemlerden biliyorum.

Güvercin bakmak için en uyumlu yer çatıdır ne kedi çıkar ne iner. Uçmayı öğrenene kadar evinizin içinde bakın, küçük ortamda duramaz, evde açıklık bir alan varsa bayağı büyük bir kutu ile ona yuva yapabilirsiniz. Dal vesaire toplayıp karton kutu içine koyabilirsiniz, daldan ona yatacak yer yapabilirsiniz. Zamanla alışırsa kakasını oraya yapar. Ama taklacı güvercin ise evin içinde hiç bakamazsınız.

Hocam bu takla atmıyor normal zıplıyor bence bakabilirim. Bizim eve kedi girmesi imkansız gibi bir şey. Kapı hep açık arada gelip yine kutunun üstüne çıkıyor yemini suyunu koyuyorum istediği zaman yiyor.

Dosya Ekleri

• ddfab0a5-beeb-498a-8541-da38ec699bec.jpg
    ddfab0a5-beeb-498a-8541-da38ec699bec.jpg
    72,8 KB · Görüntüleme: 206

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı