Evde hiçbir operatör çekmiyor

Bu VoWiFi olayından beni haberdar etmeseniz ev değiştirmeyi bile düşünmeye başlamıştım. Süpersiniz arkadaşlar çok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı 😊

Bandırmada yaşıyorum köy falanda değil ama sorun evin duvarlarının kalınlığı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bence.

Sorunun o oldugunu düşünmüyorum bizim evin duvarları kalın değil ama yalıtım var ondanda olabilir

Öncelikle hayırlı olsun. Çooook can sıkan bir durum. 4 yıl boyunca aynı sorunu yaşadım. Köyde 4,5G çeken hat evde çekiyordu. Sadece belli noktalarda çekiyordu. Telefonu elinize alın ve evin her noktasını dolaşın.
Turkcell'in ilk kez çekmediğini gördüm. Bizim burada hız testinde 250 Mbps down 20-50 arası upload çıkıyor. 2-3 dişte bu arada. Turkcell niye bu kadar iyi firma acaba?
Çekiyor ama sürekli fazla para alıyorlar. O yüzden Turkcell'i sevmiyorum:D

Turkcell'in ilk kez çekmediğini gördüm. Bizim burada hız testinde 250 Mbps down 20-50 arası upload çıkıyor. 2-3 dişte bu arada. Turkcell niye bu kadar iyi firma acaba?

Hocam, zamanında bize verilen bilgide, Turkcell'in kapsama alanından ziyade, kullandığı frekansın şiddetinin de önem taşıması. Örnek vermek gerekirse, lazerin ışığına benzetebiliriz. Güçlü ve dikine bir sinyalin engelleri aşmasının, diğer operatörlere nazaran önde olmasını sağlıyor. TürkTelekom ise, daha geniş alana sinyal yayar ancak bu geniş alana yayılan sinyal tercihi, engellerde zayıf kalmaktadır. Aslında mantıklı çok alana sinyal düşüncesi ama sinyal ne kadar yayılırsa, engelleri geçmek bir o kadar da düşük olacaktır.

Hocam, zamanında bize verilen bilgide, Turkcell'in kapsama alanından ziyade, kullandığı frekansın şiddetinin de önem taşıması. Örnek vermek gerekirse, lazerin ışığına benzetebiliriz. Güçlü ve dikine bir sinyalin engelleri aşmasının, diğer operatörlere nazaran önde olmasını sağlıyor. Türk Telekom ise, daha geniş alana sinyal yayar ancak bu geniş alana yayılan sinyal tercihi, engellerde zayıf kalmaktadır. Aslında mantıklı çok alana sinyal düşüncesi ama sinyal ne kadar yayılırsa, engelleri geçmek bir o kadar da düşük olacaktır.

Aynı yerde Türk Telekom 4.5G 10 Mbps'yi geçmiyor. Baz istasyonuna gidiyoruz adamların 50 Mbps gör görebilirsen. Türk Telekom her şeyde pişmanlıktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı