Evde İngilizce öğrenmek

• Konuyu başlatan 56648
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.732

56648

Megapat
Merhaba, evde sıfırdan İngilizce çalışmaya başladım. Attığım resimdeki kanaldan çalışıyorum ve telefona da Wordbit indirdim, oradan da kelime çalışıyorum. Bu yöntem iyi mi sizce? Kitap önerisi falan varsa alabilirim.

1578514169111.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca yanından ingilizce videolar da izlemeni öneririm (Sevdiğin tarzda videolar). Amerikan İngilizcesi değil tabiki de, sonuçta onları anlamak zor değil. İngilizlerin konuştuğunu anlayabilirseniz ingilizce konuşan nüfusun %80'ni anlayabilirsiniz.

Dizileri asla dublajlı izleme, tamamıyla altyazılı izle. Bilmediğin kelimeleri not aldığın bir defterin olsun. Udemy üzerinden İngilizce kurs fiyatlarına bakabilisin, çok ucuza efsane setler var.

Benim yöntemim yabancıların olduğu MMO RPG oyunlarıydı. Oyunda ticaret olduğu için insanlarla konuşmak mecburiyetindeydim başka çarem yoktu. Gramerim az çok iyiydi ancak kelime bilgim yoktu. Elime bir tane sözlük alıp oyunu oynuyordum. Birine bir şey yazmak istersem kelimeleri sırayla bakıp cümle haline getiriyordum. 7 sene boyunca oynadım o oyunu. Bana yazılan cümlelerde anlamadığım kelimeleri sözlükten bakıp aklıma kazıdım. Hem kelime hazinem gelişti hem de gramer yapım. Şimdi ağırlıklı CS:GO oynuyorum ve insanlarla gayet güzel anlaşıyorum. Eskiden bir yabancı anlamını bildiğim bir şey söylese bile anlamıyordum çünkü kulak yoktu. Şimdi ise YouTube'da yabancı videolar izlemekten kulağım da alıştı. Birisini rahat anlayabiliyorum. Aslında tüm anlattıklarımdan ingilizce bilen birine ihtiyacınız olduğu anlamı çıkıyor. Çünkü zaman zaman "Bu niye böyle? Bu bana hiç mantıklı gelmedi.." gibi aklınıza sorular takılacaktır. Bu soruları aşmanın en iyi yolu bilen birine danışmak ve fikir alışverişinde bulunmak.

Merhaba, evde sıfırdan İngilizce çalışmaya başladım. Attığım resimdeki kanaldan çalışıyorum ve telefona da Wordbit indirdim, oradan da kelime çalışıyorum. Bu yöntem iyi mi sizce? Kitap önerisi falan varsa alabilirim.

Eki Görüntüle 483890
Evet bu kanal üzerinden çalışabilirsiniz ancak öncelikle grammarı halletmeniz lazım bunun için videolar yeterli olmayacaktır google üzerinden bulabileceğiniz b2 zorluğunda grammar testlerini çıkarttırıp çözerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ardından ingilizcede en önemli olan şeylerden birisi kelime ezberidir. Postit kağıtlarının bir yüzüne ingilizce kelimeyi diğer yüzüne türkçesini yazarak kelime çalışmanızı tavsiye ederim en etkili yöntemdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı