taramavalo
Picopat
Daha fazla
P*rnoda kullanılan insanlar genelde gerçeği yansıtmaz. Erkek mankenlerin organ büyüklükleri ve performans süresi, kadın mankenlerin organlarının pürüzsüzlüğü, yapısı ve rengi vs. Bu da videoları izleyen insanlarda performans kaygısına neden olur. Öyle ki çoğu erkekte performans kaygısı vardır.Merak ettim, p*rno depresyona sebep oluyor mu? Sadece merak ettim.
Diğer sıkıntı ise dopamin sistemini bozar. Bugün izlediğin normal bir p videosu, bir hafta sonra sana zevk vermez ve daha fazlasını istersin. Böyle böyle farklı kategorilere kayabilirsin. Belki de hoşuna gitmeyen bir şeyi izlerken orgazm olabilirsin ve bu esnada dopamin salınır. Beyin ise bunu ''bu bana dopamin verdi, demek ki bu güzel bir şey'' diye kodlar. Yani sana iğrenç gelen bir fantaziye bir süre sonra sahip olabilirsin. Bu fanteziler senin kendini daha depresif hissetmene neden olabilir zira aşırı uç şeylere sahip olabilirsin ve bunu bir partnerin dahi olsa onunla konuşamayabilirsin ya da konuştuğunda bile karşı taraf buna kötü bir tepki verebilir. Konuşamadığında ya da kötü tepki aldığında da haliyle kendini depresif hissedersin. Öte yandan dopamin sistemini bozduğunda eskiden sana haz veren bir şey sana haz vermez ve gün içinde kendini normal hissetmek için bile p*rno izlemeye ihtiyaç duyabilirsin.
Bir diğer neden ise bu bir bağımlılık. İnternettte arattığında dahi Türk forumlarında bulabileceğin bir şey var ki evli olmasına rağmen p*rno izleyen bir sürü insan vardır. Bu yuva yıkmaya, aldatılmaya kadar gider.