Evde kol kası ve karın kası nasıl yapılır?

Evde spor yapıp kendimi geliştirmek istiyorum spor salonuna gittim aylık 3 bin TL'den başlıyor evde kol kası ve karın kası yapmaya karar verdim. Sizce evde yapabilir miyim? Ekipmanım fazla yok sadece dambılım var karın kası için ne yapmam gerekiyor. Anlayan biri bana kol ve karın kası için tavsıye verebilir mi?

Yani bir noktaya kadar yapılır bence. Ağırlıklar artacak falan vb. 11-12 yaşlarından hevesimden dolayı 5kg lik dumbell ile kol çalışıyordum sadece evde. Baya bi biceps yapmıştım :D. Hatırladım o günleri. Şimdi salona gidiyoruz heves geçmedi. Sırt için barfiks çek çok faydası olur evde ki imkanlara göre

Yaşım 16 hocam boyumda 1.81

Hocam bir de sadece karın ve kol çalışmak kötü durmazmı orantısızlık falan olmaz mı kasları o kadar abartı istemiyorum kuvvetli olayım yeter.
Boyun iyi asılı kalırsan 1.85 e kadar yolun var sadece, ortantısızlıgı da omuz hareketleri ile dengelemeni tavsiye ederim. Dambıl sadece biceps geliştirmek için üretilmiş bir alet değil. Bir sürü hareket var biraz araştır, bir kaç videoya bak kolaylıkla anlarsın yapman gerekenleri sana söylerler ve kafanda bir plan oluşur ister istemez. Sadece göğüslerin zor gelişecektir. (İmkanlarına göre). Setleri ve tekrarları ayarla. Ergenlik dönemindesin kuvvetleneceksin zaten ister istemez orantısız bir gücün olacak, Beslenmene dikkat et bol protein tüket yumurta yemeye özen göster. Uykunu iyi al.

Boyun iyi asılı kalırsan 1.85'e kadar yolun var sadece, ortantısızlıgı da omuz hareketleri ile dengelemeni tavsiye ederim. Dambıl sadece biceps geliştirmek için üretilmiş bir alet değil.

Dambıl ile triceps olur mu(bu konuları fazla bilmiyorum)

Dambıl ile triceps olur mu(bu konuları fazla bilmiyorum)
Tabii ki de oluyor, Bir kaç hareket var. Ha bir de eğer gerçekten gücüm artsın diyorsan bir yerden sonra zorlanarak set bitirdiğin ağırlıklar ile ısınmaya başlayacaksın yani ağırlık arttırman gerekecektir. O zaman da eğer bu iş hoşuna gider ve zaman ayırmak istersen spor salonuna kayıt olabilirsin. Sporu sadece fizik veya estetik görünmek için yapma, Sağlıklı ve zinde kalmak için yapmaya özen göster. Tamamen bu işler oturduğunda emin ol sabahları koşuya bile çıkmak isteyeceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı