Evde Minecraft sunucusu nasıl açılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşımla Minecraft Survival oynamak istiyoruz evde boş duran bir laptopum var onu sunucu olarak kullanmak istiyorum sadece ikimiz Survival oynayacağız böyle bir şey mümkün mü sabit IP'ye falan geçmeden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birinci nesil i3 var bir de 6 GB RAM var. Ya modlu 1.12.2 ya da pluginli 1.21 oynayacağız.
RAM fena değil, işlemciyi bilemedim.

O işlemcinin bahsettiğiniz sunucuları pek tartacağını düşünmüyorum, muhtemelen lag olacak ancak anlatayım;

Java'yı bulmak​

Öncelikle bize Java lazım, 1.12.2 için gereken sürüm Java 8, 1.21 için ise Adoptium OpenJDK 21.

Java 8'i buradaki bağlantıdan indirebilirsiniz. Java 21'i ise buradan. 21'de açtığınız bağlantıda .msi olanı kurmanız gerek.

Bunu hallettikten sonra işin sunucu kısmına gelelim. Tercihen masaüstünüze sunucu için bir klasör açın.

Kurulum​

Pluginli sunucularda tavsiyem PaperMC. Aşağıdan 1.21 Paper sunucu dosyası indirebilirsiniz. Bu dosyayı masaüstünüzdeki o klasöre atın.

Forge içinse buradan, installer'da Install Server yapacaksınız. Dosya konumunu yine o klasör olarak seçmelisiniz.

Şimdi, elimizde bir klasör ve içinde de .jar dosyası/dosyaları var. Bunları nasıl çalıştıracağız?

Sizden bir metin dosyası oluşturmanızı, ayrıca Windows Gezgini'nde dosya adı uzantılarını açmanızı istiyorum.

1738613449344.png

Oluşturduğumuz metin dosyasının içine şunu yazalım;
Bash:
java -Xmx4096M -Xms4096M -jar DOSYAISMI nogui
echo.
pause

Burada ne yazdık? -Xmx4096M ve -Xms4096M kısımları allocate edilecek RAM miktarını belirtiyor. Öte yandan DOSYAISMI kısmına .jar dosyasının ismini yazmanız gerek.

Forge kurduğumuz bir örnekte DOSYAISMI kısmına forge-1.12.2-14.23.5.2860.jar yazmamız gerekir mesela.

Bunu yazdıktan sonra metin dosyasının uzantısı gözükmesi gerekiyor, .txt olacak şekilde. Bunu .bat ile değiştirin, yani .txt olan kısmı .bat ile değiştirin.

Ardından ilk açılışı yapabiliriz. Oluşturduğumuz dosyayı açalım.

"You need to agree to the EULA in order to run the server." tarzı bir çıktı alacaksınız, sunucuyu açabilmek için Minecraft'ın SKLA'sını kabul etmelisiniz. eula.txt dosyasını açın, eula=false kısmını eula=true yapın.

Ardından tekrar açabilirsiniz, bu arada sunucu herhangi bir sebepten kapandığı zaman herhangi bir tuşa basıp terminali kapayabilirsiniz.

Şimdi sunucuyu tekrar açtığınızda Done! yazısını bekleyin. Bu yazı, sunucu bağlantıya hazır anlamına geliyor.

1738614072975.png

Eğer bu esnada güvenlik duvarıyla ilgili bir izin talebi olursa, arkadaşınızın da bağlanabilmesi için kabul etmelisiniz. Buradan sonra ise arkadaşınızı nasıl bağlayabileceğiniz kısmına geçeceğiz, bu arada sunucuya şu an sadece kendiniz localhost IP adresinden erişebilirsiniz, eğer denemek isterseniz.

Arkadaşınızla birlikte oynama​

Yüzeysel bir şekilde anlatırsam arkadaşınızla oynamak için modeminiz üzerinden port açıp sunucunuzu bütün dünyaya açabilir veya program kullanarak özel bir ağ yaratabilirsiniz. Birinci yöntem kulağa daha cazip gelse de rastgele insanların sunucunuza erişmenizi istemeyeceğinizi tahmin ediyorum.

Eğer 2 kişi oynamayı planlıyorsanız, Hamachi sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Ücretsiz paketi 5 kişiye kadar izin veriyor.

Buradan indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra ise yapmanız gereken şey, bir ağ oluşturmak ve ve arkadaşınızı da o ağa katıp Hamachi'nin size verdiği IP'den oyuna girmek.
1738614677001.png

Bunu yaptıktan sonra hem ağın başındaki işaretin yeşil, hem de sizin Hamachi ağına bağlı olmanız yeterli.
1738614716419.png

Bu şekilde görünmesi gerek, bundan sonra ise sunucuyu yeniden başlatmak ve arkadaşınıza Hamachi'nin size tanımladığı IP'yi vermeniz yeterli. Bu örnekte benim IP adresim 25.53.42.106 oluyor. Arkadaşım bu IP'den benim sunucumda oynayabilir.

Takıldığınız bir yer olursa yazın hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı