Evde pizza vs Dominos pizza

Brummbar

Hectopat
Yer
Bursa
Evde bol malzemos pizza yapmak istedim. Sepetime bütün ürünleri ekledim, 650TL tuttu.

Dominos'ta XL 12 dilim pizza 250TL.
Alacağım malzemelerden maximum 2 orta boy çıkar.

Sizce fazla para verip evde kendim mi yapayım yoksa hazır sipariş ver yiyip geçeyim mi?
Arada 400TL'lik bir farkta var yani.

El yapımı her zaman iyidirde yapmanın maliyeti çok yüksek olmuş bu devirde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde bol malzemos pizza yapmak istedim. Sepetime bütün ürünleri ekledim, 650TL tuttu.

Sizce fazla para verip evde kendim mi yapayım yoksa hazır sipariş ver yiyip geçeyim mi?

Eklediğin ürünleri gösterir misin? Aç bitir gibi paketli aldıysan yanlış yapıyorsun demektir. Baton sucuk, jambon gibi alman gerek, kesip buzlukta saklayıp pizza yapacağın zaman çıkartıp üstüne koyabilirsin, pişme süresine 2-3 dakika ancak ekler. Ek olarak hamurla uğraşmamak için yakında fırın varsa oradan alabilirsin.

Merhaba bizde 2 gün önce pizza yaptık evde malzemeler 1000 lira tuttu salam sosis sucuk kaşar mısır yani mantar hariç her şeyi aldık bu fiyatın içinde unda dahil her şey dahil 1000 lira tuttu ve 2cm kalınlığında gayet güzel bir pizza elde ettik. 2 tepsi çıktı dikdörtgen fırına tam oturanlar ve 2 tane daire tepsi doldu sonra kaplara doldurduk buzdolabına koyduk. Yani eğer uzun vadeli yapıyorsanız işe yarar ve ekonomikte bence ama 500 liralık malzeme ile yaptığınızdan çok şey çıkmaz zaten bir kaşar bir sucuk alsan 500 olacak.

Merhaba bizde 2 gün önce pizza yaptık evde malzemeler 1000 lira tuttu salam sosis sucuk kaşar mısır yani mantar hariç her şeyi aldık bu fiyatın içinde unda dahil her şey dahil 1000 lira tuttu ve 2cm kalınlığında gayet güzel bir pizza elde ettik. 2 tepsi çıktı dikdörtgen fırına tam oturanlar ve 2 tane daire tepsi doldu sonra kaplara doldurduk buzdolabına koyduk. Yani eğer uzun vadeli yapıyorsanız işe yarar ve ekonomikte bence ama 500 liralık malzeme ile yaptığınızdan çok şey çıkmaz zaten bir kaşar bir sucuk alsan 500 olacak.
Aldığım malzemeler evet büyük değil gramları düşük olan şeyler aç bitir tarzı yani 1 orta boy anca çıkar belkide en iyisi alıp geçmek 1000tl bütçe ayırmak istemiyorum aile olsa neysede tek olunca saçma geldi :D

Aldığım malzemeler evet büyük değil gramları düşük olan şeyler aç bitir tarzı yani 1 orta boy anca çıkar belkide en iyisi alıp geçmek 1000tl bütçe ayırmak istemiyorum aile olsa neysede tek olunca saçma geldi :D
Evet tek olan için hazır iyi ama ben sabah öğlen akşam pizza yerim 1 hafta diyorsanız 1000 liralık pizzayı yapmak daha iyi. Dediğim gibi 2 dikdörtgen 2 daire tepsi çıktı hamurun kalınlığı 2cm ve malzemeleri bol, 2 gündür yiyorum sıkmıyor. :D

Evet tek olan için hazır iyi ama ben sabah öğlen akşam pizza yerim 1 hafta diyorsanız 1000 liralık pizzayı yapmak daha iyi. Dediğim gibi 2 dikdörtgen 2 daire tepsi çıktı hamurun kalınlığı 2cm ve malzemeleri bol, 2 gündür yiyorum sıkmıyor. :D
Bende ayda 2 veya 3 defa yerim bazı haftalar cumartesi pazar günleri tatildeyken keyif yapmak için yiyorum 1 XL zaten doyuruyor hatta kalıyorda hazırdan devam ya ekonomi artık yapmayada izin vermiyor bir şeyler

Şimdi büyük gramajları sucuk salam falan alsam dediğiniz gibi 1000TL altı çıkmam ben ayda pizzaya toplam 700-800TL harcıyorum :D
bu yüzden gerek yok

Malzemede hata yapıyorsun, 4 yıldır evde pizza yapıyorum, her halükarda zincir restoranlardan daha ucuza denk geliyor.

Malzemede hata yapıyorsun, 4 yıldır evde pizza yapıyorum, her halükarda zincir restoranlardan daha ucuza denk geliyor.
Yani aldığım şeyler

Sucuk,Kaşar,Mozzarella,Dilimli Salam,Füme,Jumbo,Jambon,Mısır,Mantar

Bunları aldım bol malzemos yapmayacaksam çok önemi yok evde yapmanın bence sucuk ve kaşar ekleyip pizzada yapılmaz

Yani aldığım şeyler

Sucuk,Kaşar,Mozzarella,Dilimli Salam,Füme,Jumbo,Jambon,Mısır,Mantar

Bunları aldım bol malzemos yapmayacaksam çok önemi yok evde yapmanın bence sucuk ve kaşar ekleyip pizzada yapılmaz
Ama unuttuğun şey şu, onlar o mozzarelladan sadece bir avuç koyuyor ki aroması gelsin, sen evde yaparken bir dilime 1 avuç koyuyorsun ki tadı gelsin, onun için aynıya/daha pahalıya geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı