Evde radyo yayını nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan ddr1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 9.612

ddr1

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Konumuz şu; ben evden radyo yayını yapmak istiyorum. Mesela 2.5km etrafımdakiler dinlese yeter. Bu işi nasıl yapabilirim? Ya da bunu yapmak için ne yapmak gerek. Hatta 2.5km değil sadece 700-800 metre dinlese yeter. Bunu nasıl yapabilirim? Maliyeti ne kadar olur. Sadece mahalle yayını yapmak için bile izin almak gerekir mi?

Merhaba arkadaşlar. Konumuz şu; ben evden radyo yayını yapmak istiyorum. Mesela 2.5km etrafımdakiler dinlese yeter. Bu işi nasıl yapabilirim? Ya da bunu yapmak için ne yapmak gerek. Hatta 2.5km değil sadece 700-800 metre dinlese yeter. Bunu nasıl yapabilirim? Maliyeti ne kadar olur. Sadece mahalle yayını yapmak için bile izin almak gerekir mi?

İzin almalısınız yoksa kaçak yayın yüzünden silivri olur. Bir verici lazım bir de.

Tabii ki izin almanız gerekir. Ayrıca frekans bulmanız gerek. Yıllar önce yeni frekanslar verilmesi durduruldu. Bu yüzden yerel bir kapanmış radyo ile veya frekans satın almış bir şirket ile görüşmelisiniz. Fiyatı pazarlık belirler. Kesin bir şey yok. Ama yarı profesyonel bir radyo yayını frekansı ile birlikte size en az 15 bin TL'ye patlar diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı