Evde sırt gelişir mi?

Cronus.xy

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
2 aydır günde yaklaşık 100-150 arası nizami şınav, 50 civarıda dips yapıyorum. Boyum 1,75 kilom 60 yaş 15. ektomorf vücut tipine sahibim. Yağ oranım %10-12 arasında. Bu 2 aylık süreçte kolumu 34 cm yapmayı başardım. Fakat sırtımdan çok şikayetçiyim. Sırtımda hiç kas yok ve bu yüzden kürek kemiklerim çok çıkık duruyor. Dumbell seti alsam sırtımın gelişmesine yardımcı olur mu?

2 aydır günde yaklaşık 100-150 arası nizami şınav, 50 civarıda dips yapıyorum. Boyum 1,75 kilom 60 yaş 15. ektomorf vücut tipine sahibim. Yağ oranım %10-12 arasında. Bu 2 aylık süreçte kolumu 34 cm yapmayı başardım. Fakat sırtımdan çok şikayetçiyim. Sırtımda hiç kas yok ve bu yüzden kürek kemiklerim çok çıkık duruyor. Dumbell seti alsam sırtımın gelişmesine yardımcı olur mu?
Olur tabi, barfiks sırta güzel etki ediyor diye duymuştum.

Barfiks, barfiks, barfiks... Evde yapabileceğin en mantıklı şey barfiks çekmek olucaktır dumbbell seti ile de gelişir misin evet gelişirsin ama en temiz ve kolay yolu barfiks.
Her gün her gün şınav çekmek yerine 1-2 gün ara ver. Her gün çalışmak kaslarına dinlenip gelişmek için süre tanımaz.

Bence kemiklerinizin çıkık durma sebebi kilonuzun düşük olmasından dolayı. Bende 177 62kiloyum az çok tahmin edebiliyorum demek istediğinizi. 70 kilo ve üzerine çıkarsanız daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ben 17 yaşındayım genelde dumbell ve bilek çalışıyorum ama en çok çalışmanız gereken şey barfiks. Birazda genetik var bende sırtım biraz daha büyük duruyor yağlı olmama rağmen ama barfiks çekerseniz sırtınız güzel gelişir ben barfiks çekmeye başladığım zamanlar biraz gelişmişti.

Ektomorfu mezomorfu lezomorfu bırak. Bu işin temeli tamamen Progressive Overload. Salonda nasıl gelişmek için haftada bir ağırlık artıracaksan evde de barfiks çekiyorsan sürekli tekrarı artıracaksın. Ya tekrarı artır, ya sırtına veya bacaklarına yük bindir ya da dinlenme süreni azalt.

Sadece belli bir zamandan sonra tıkanma yaşarsın. Sana tavsiyem kasları devamlı yormak için yine bir ağırlık seti al çünkü bu sayede hem fonksiyonel gücü hem de kas gücünü birbiriyle harmanlayıp geliştirebilirsin. Yani vücut ağırlığıyla güçlenme, destekleyici ağırlıklarla fiziksel hipertrofi. 40 kilo ağırlık bir çift dambıl ve bir uzun bar yeterli olur. Eğer uzun süre devam ettirme gibi bir planın varsa daha yüksek ağırlıklar alabilirsin. Çok pahalı şeyler değil.

Bu ikisinin karıştığı müthiş programlar var evde uygulayabileceğin. ChatGPT bile yazar sana.

Ufak bir bilgi: Calisthenics'te yavaş ve kontrollü tekrarlar kası daha çok yorar. Her hareketi düşük tekrar da olsa nizami yapmaya odaklan.

Ardakaşlar doğru söylüyor. En baba hareketlerden ama dumbell da al evine.
Row falan yaparsın. Barfiks kendi başına yeterli değil. Geliştirir ama row falan da yaparsan daha iyi olur.
Ben salona gittiğim dönemde lat pulldown yapıyprdum sadece. Bilmediğimdn tabii orası ayrı.
Geliştiriyor yine.
Bi d omuz falan da çalışırsın dambılla.

Barfiks ve dumbell seti alabilirsin. Barfiks tek başına yetmez latlar gelişir üst sırt eksik kalır. Dumbella başka yerleri de çalışırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı