Evde Topladığım QP Red Sisteminin PSU Sesi Çok Fazla

Gwyn

Centipat
Merhabalar.

Geçtiğimiz günlerde QP red sistem toplama videosunu izleyerek kendim sistem toplamak istedim. Bilgisayarın parçalarını ayrı yerlerden alıp evde kendim birleştirdim. Sistemin işlemcisi Ryzen 5 3600x, ekran kartı MSI RTX 2070 Super Gaming X, geri kalan parçalar QP red sistem ile aynı. Montajda hiçbir sıkıntı yaşamadım, bilgisayar çalıştı Windows kurdum, BIOS güncelledim, driverları yükledim. Burada da sıkıntı yaşamadım ama bilgisayarı ilk çalıştırdığımdan itibaren PSU fan sesi başlıyor ve rahatsız edici bir düzeyde bilgisayarı kapatana kadar yüksek hızda dönmeye devam ediyor. Sesin PSU'dan geldiğinden eminim, kasayı açıp kontrol ettim. Oysaki bu PSU'nun özelliği düşük ve orta yükte fanının çalışmaması. Acaba bir şeyi yanlış yapmış olabilir miyim? Ya da güç kaynağında bir sorun olabilir mi? Kusura bakmayın biraz uzun yazdım.

Ayrıca şunu da ekleyim, AMD Ryzen master uygulamasında ayarı Game mod yapıp "apply and test" tuşuna bastığımda sistem aniden kapandı ve birkaç kez açma tuşuna basmama rağmen açılmadı. Fişini söküp taktıktan sonra açıldı. Belki bununla alakalı olabilir diye eklemek istedim.

Özet: Güç kaynağım gereksiz yere çok sesli çalışıyor, sebebi ne olabilir? Nasıl düzeltebilirim?

Sistem:
  • ASUS TUF Gaming X570 PLUS wi fi.
  • AMD Ryzen 5 3600X.
  • MSI RTX 2070 Super Gaming X.
  • G.Skill Trident Z Neo 2x8GB 3600 MHz.
  • Corsair force MP510 480 GB.
  • Corsair Vengeance 750M 80+ Silver 750W.
  • Phanteks P400A RGB.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU fanının aşağı baktığına emin misin?

Fanın aşağı baktığına emin ol ve kauçuk ayaklar kaymış ise düzelt.

PSU fanım aşağıya bakıyor eminim, kasanın kauçukları da yerinde. Hatta belki kasadandır diye PSU' yu kablolarını sökmeden kasadan dışarı çıkartıp da çalıştırdım ama fanlar yine son hız çalıştılar.

Multıple olunca ne oluyor?
Konuyla alakası yok ama Amasya'nın neresinden hocam bende Amasyalıyım.
Merkez/Ziyaret Beldesi, Merkeze 5KM.
Aşırı Akım Korumasını biraz daha yukarı taşıyor diye biliyorum belkide yanlış olabilir.

Single moda geri alıp ve BIOS sıfırlamayı dene.
O da olmazsa eğer sıcaklık sensörü bozuk olabilir.

Tamamdır deneyeyim inşallah düzelir, teşekkür ederim
Kasayı açıp single moda aldım ve bios sıfırladım (Bios'a girip default seçeneğine bastım bütün ram hızı falan eski haline döndü.) Ama malesef seste düzelme olmadı.
@MayCrasH @Mithat Berhan Merhaba, bu denediklerimizin haricinde yapılabilecek bir şey var mıdır yoksa servise mi vermem gerekecek, sıcaklık sensörü bozuksa benim yapabileceğim bir şey yok sanırım ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…