Evde vücut çalışmak için ne alınmalı?

larenno

Hectopat
Daha fazla  
Evde vücut geliştirmek istiyorum özellikle kol göğüs ve karın çalışmak istiyorum. Bunun için setler var mı 3 bin TL'ye kadar alabilirim. Spor salonuna yazılacak vaktim yok sınav çalışmam gerekiyor o yüzden olmaz; spora git yorumları yapmazsanız sevinirim.

Eğer bulabilirsen ayarlanabilir, ağırlıkları olan dumbell ve bar seti, işini görecek bir bench sehpası ve eğer asabileceksen sağlam bir barfiks çubuğu. Ayrıca marangozda falan 2 tane tutamaç (tam adını bilmiyorum) yaptırıp onlarla daha rahat ve farklı açılarda şınav da ekleyebilirsiniz. Ayrıca bunları 2 masa veya yüksek yerin üstüne koyup arasında dips de yapabilirsiniz. Benim size önerim bunlardır. Arkadaşım sadece 2 bin civarı harcayarak hem dumbell bar seti hem de barfiks çubuğu aldı.

En baştan dambıl ve halter seti alıp paranı çöpe atmanı önermem. Çünkü evde spor yapmaya başlayanların çoğu 1 ay içinde sıkılıp bırakıyor. Spor salonuna gider miş gibi disiplinli olmuyolar o yüzden ilk olarak temel hareketler için bir barfiks çubuğu, iki sandalye yeter. Bunlarla birlikte barfiks, şınav, mekik, dips, squat yapabilirsin. Bu hareketler çok kolay gelmeye başladığında zor varyasyonlarinı yapabilirsin örnek olarak normal şınav yerine elmas şınav tarzında. 1 ay falan devam ettikten sonra hala kesmediyse artık dambıl ve halter seti alıp çalışabilirsin.

Ayarlanabilir ağırlıklı bir dumbell ve barfiks barı başlangıç için yeterli olacaktır. Kendinizi geliştirdikçe daha fonksiyonel çalışacak aletler alabilirsiniz.

Hocam daha önce 2 ay spora gittim okul nedeniyle bıraktım. Dambıl çalışmayı çok seviyorum almalı mıyım? Bir de göğüs kasları için ne alınmalı?

Sağ olun hocam bakınacağım

Ayarlanabilir ağırlıklı bir dumbell ve barfiks barı başlangıç için yeterli olacaktır. Kendinizi geliştirdikçe daha fonksiyonel çalışacak aletler alabilirsiniz.
tamamdır teşekkür ederim hocam varsa link atar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…