Evdeki bilgisayar nasıl VDS yapılır?

OrhanBaba

Hectopat
Katılım
2 Kasım 2019
Mesajlar
261
Çözümler
2
Evimdeki fazla bilgisayarı başka bilgisayardan uzak masaüstü bağlantısıyla bağlanmak için VDS yapmaya karar verdim birkaç kaynaktan baktım yaptım ve oldu ama başka bir ağ üzerinden bağlanmaya çalıştığımda olmadı. Sadece localde çalışıyormuş sanırsam. Windows'un kendi özelliği vardı rahat bir şekilde kuruldu ama local dışı başka ağlardanda bağlamanmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir de Android üzerinden bağlanılabiliyor mu denedim birkaç yerden ama olmadı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Merhaba özetle anlatmak gerekirse öncelikle internet sağlayıcınızdan statik ip satın almanız gerekiyor. Daha sonra modeminizde güvenlik duvarını kapatıp portları açmanız gerekiyor. Bilgisayarınıza windows server kurup ayarlarını yaptıktan sonra ip adresiniz üzerinden bağlana bilirsiniz. Burda modem çok önemli kısıtlı erişime sahip bir modem kullanıyorsanız büyük ihtimalle port açamayacaksınız. Özelikle fiber altyapıdaki modemlerin çoğunda root erişimi sağlanamıyor.
 
Eğer CGNat'ta değilseniz port yönlendirme + DDNS yaparak kullanabilirsiniz. Eğer CGNatta iseniz ve statik IP'ye para vemek istemiyorsanız, Cloudflare Zero Trust üzerinden P2P tünel ayarlayabilirsiniz. Ona da uğraşmak istemezseniz windows makinenin bağlangıcına Ngrok koyarak portu çıkartabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı