Evdeki interneti sunucu olarak kullanmak güvenlik problemi yaratır mı?

Daha fazla  
Evdeki bilgisayarı ve interneti statik IP alıp sunucu haline getirmek istiyorum web sitesi be oyun sunucusu olarak kullanacağım. Güvenlik problemi yaratır mı?

Saldırı gerçekleşirse hapı yutma ihtimaliniz var. Bu yüzden günlük yedeklemeli ve DoS DDoS korumları serverlar kullanılıyor.

Evdeki bilgisayarı ve interneti statik IP alıp sunucu haline getirmek istiyorum web sitesi be oyun sunucusu olarak kullanacağım. Güvenlik problemi yaratır mı?
Bence bir Domain alın PHP kodları ile ve SQL ile işlerinizi daha sıkıya alabilirsiniz. Tabiki bir uzmandan fiziksel yardım almanız iyi olur.

IP adresi Public IP Adress olarak geçer yani dünyadaki konumunuz what is my ip yazıp google'a IP adresinizi veren bir site var tak diye konumunuzu dahi bulabiliyor. IP adresi direk nitelikli olarak konumunuzdur. Eğer saldırı yapılırsa bu IP adresi taklit edilip (Tabiki zor) işlem yapılabilir. İnternetiniz çöker. Sizi sevmeyen rakipleriniz kötülüğünüz için savaşabilir.

IP adresi public IP adress olarak geçer yani dünyadaki konumunuz what is my IP yazıp Google'a IP adresinizi veren bir site var tak diye konumunuzu dahi bulabiliyor. IP adresi direk nitelikli olarak konumunuzdur. Eğer saldırı yapılırsa bu IP adresi taklit edilip (tabii ki zor) işlem yapılabilir. İnternetiniz çöker. Sizi sevmeyen rakipleriniz kötülüğünüz için savaşabilir.

Bu kadar nitelikli insanların benimle uğraşacağını sanmıyorum ki IP ile de adresimi bulamaz yaklaşık konumumu gösterir sadece. O zaman açabilirim büyük bir problem olmaz gibi.

Bu kadar nitelikli insanların benimle uğraşacağını sanmıyorum ki IP ile de adresimi bulamaz yaklaşık konumumu gösterir sadece. O zaman açabilirim büyük bir problem olmaz gibi.
İnternet Operatörünüzün sözleşmesine göre bir sıkıntı çıkarsa sorun yaratabilir. Web sitesi kurmanızı ve veritabanı oluşturmanızı öneririm. Çünkü çok sağlıklı bir işlem değil.

İnternet operatörünüzün sözleşmesine göre bir sıkıntı çıkarsa sorun yaratabilir. Web sitesi kurmanızı ve veri tabanı oluşturmanızı öneririm. Çünkü çok sağlıklı bir işlem değil.

Yedekleme yapacağım zaten sorun yok. Çünkü elektrik kesintileri vs. olabilir bir de oyunlarda AFK bırakacağım için hem hostinge hem de elektrik parası ödemek istemiyorum.

90'lı yıllarda değiliz artık. Ev interneti sunucu olarak kullanılmaz. Ne yaptığını bilenler için bile hiç mantıklı bir seçenek değil. Oluşacak yasal yükümlülükler bile vazgeçmek için yeterli bir sebep.

Web hosting kullanmanızı öneririm.

İnternet için DDoS koruması satın alman lazım. ngrok kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. IP adresini gizlemeye yardımcı oluyor. Ben yine de kesinlikle önermiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00