Evdeki Networkler arası iletişim nasıl sağlanır?

Dr. Bıyık!

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2018
Mesajlar
4.513
Makaleler
1
Çözümler
30
Merhaba arkadaşlar,
Evdeki internet altyapımı anlatayım sonra da sorundan bahsedeyim.
Evimde Kablonet modem mevcut. Bu modemden çıkan Ethernet portu ile evdeki tüm soketleri beslemekteyim. Ancak hem duvarların perde beton olması hem de modemin ankastrenin içinde yer alması nedeniyle düşük olan kablosuz sinyalini bypass etmek için de ana modemdeki Ethernet çıkışlarından biri üzerinden TP-Link deco mesh kurdum. Evdeki tüm kablosuz iletişim onun üzerinden sağlanıyor.

Render aldığım, oyun oynadığım, iş yaptığım asıl bilgisayarım kablolu olarak internete bağlı. Şu sıralar 3D yazıcımı akıllandırmak amacıyla Sonic pad aldım ve kablosuz olarak ağa bağladım, kullanmaktayım. Ancak Sonic Pad'e kendi bilgisayarım üzerinden bağlanamıyorum. Kablosuz bağlanan tüm cihazlarımdan Sonic Pad'e bağlantı kurabiliyorum ancak asıl bağlanmam gereken, kablolu bilgisayarımdan bağlanamıyorum.

Şimdi 10 puanlık uzman sorusu.

Neticede bu cihazların tamamı aynı ana modeme bağlı ve hepsinin bağımsız IP adresi mevcut. Ana modem üzerinde bölünme şu şekilde olmuş:
  • Benim bilgisayarım.
  • Deco (tek IP görünüyor, üzerine 6 cihaz bağlı ve aktif) (bağlı olan cihazların farklı adresleri deco uygulamasında çıkıyor)
  • KabloTV alıcısı.

Benim bu deco üzerindeki IP adreslemesine kendi bilgisayarımdan erişmemin yolu yok mudur? İllaki kablosuz ağa mı katılmam gerekiyor?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı