Evdeki odaya internet çekme

ErdemG

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel core i9 19772k - nvidia rtx 4090ti - 128 gb ram- windows 7
Meslek
Tesisat Uzmanı
Merhaba, oturduğum sitede evin girişinde görseldeki pano var internet buradan dağıtılıyor sanıyorum modemin odasını değiştirdim takmam rağmen çalışmıyor. Prizi ve Ethernet girişini(duvardaki) kontrol ettim ikisi de bağlı durumda burada soldkai 4'lüden sarı kablo benim odamın çektiğimde internet gidiyor ama diğer boştaki 4'lüyü de denedim o odaya gelmiyor. Yeşil bir kablo ile ayrıyeten denememe rağmen ne yapmalıyım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herhangi bir fikri olan var mı?

Turuncu kabloları dahi çekip saru taktım ama olmuyor.

Son düzenleme:
Resimde altta görünen modemi mi yer değiştirdiniz? Eğer öyle ise tabii ki çalışmaz. Çünkü fiber modem ve fiber kablo direk modeme giriyor. Daha sonra modemden Ethernet ile odalara internet dağılıyor. Siz modemi oradan alınca modeme fiber kablo girmediği için internet olmaz.

Kendim taktım sarı gibi birini modeme diğerini oraya doğru odayı bulurum diye ama h biri olmuyor

Resimde altta görünen modemi mi yer değiştirdiniz? Eğer öyle ise tabii ki çalışmaz. Çünkü fiber modem ve fiber kablo direk modeme giriyor. Daha sonra modemden Ethernet ile odalara internet dağılıyor. Siz modemi oradan alınca modeme fiber kablo girmediği için internet olmaz.

Hayır normal odamda modem var ayrıyeten

Kendim taktım sarı gibi birini modeme diğerini oraya doğru odayı bulurum diye ama h biri olmuyor

Hayır normal odamda modem var ayrıyeten

Odada ayrı modem varsa ve siz duvardan gelen Ethernet kablosunu direk modemin arkasındaki lan portlarından birisine takarsanız tabii ki çalışmaz. Modemi eğer switch olarak kullanmak istiyorsanız DHCP kapatmanız lazım. Siz bayağı bayağı çorba yapmışsınız sistemi.

Odada ayrı modem varsa ve siz duvardan gelen Ethernet kablosunu direk modemin arkasındaki lan portlarından birisine takarsanız tabii ki çalışmaz. Modemi eğer switch olarak kullanmak istiyorsanız DHCP kapatmanız lazım. Siz bayağı bayağı çorba yapmışsınız sistemi.

Odamda çalışıyordu modem sadece yana takınca çalışmıyor ellemedim dolabı hiç ben sadece yeşil kabloyu taktım yan odaya odamdaki modemi götürüm takınca int ışığı yanmıyor o dolaptaki sarı kabloyu hepsine sokmayı denedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı