Evdeki petekler yeterince ısıtmıyor

Merhaba, sorunum şöyle ki başkalarının evinde petek diyelim ki 45 derecede açık ise ateş gibi yanıyor sırtını yasladığın zaman sımsacak yapıyor hatta uzun süre sırtımı tutamıyorum. Fakat bizim evimizde 45 derece o kadar ısıtmıyor petekleri ve evdeki tüm petekler böyle. Dereceyi arttırdığım zaman sıcaklık artıyor evet ama demek istediğim olması gerekenden daha az ısındığını düşünüyorum. Evet, sürekli o sıcaklıkta yanmıyor kendini ayarlıyor diyebilirsiniz ama en sıcak anında bile o sıcaklığı hissedemedim hiç. Bunun sebebi ne olabilir? Kombiden mi kaynaklanıyor yoksa peteklerden borulardan falan mı?

Petekleriniz kaç senelik? Hocam petek bakımı hikaye, tamamen para tuzağı. Büyük ihtimalle hava yapmıştır petekler.

Petekler hava yapmıştır bizde de aynısı oluyor. Havasını alıp su gelene kadar beklemen lazım her peteğin. Onun özel petek için kare uçlu anahtarı vardır.

Havasını alıp tekrar bakın.
Evde yapabileceğim bir şey anladığım kadarıyla peteğin havasını almak, bir bakarım ona sağolun.
Petekleriniz kaç senelik? Hocam petek bakımı hikaye, tamamen para tuzağı. Büyük ihtimalle hava yapmıştır petekler.
7-8 sene civarı petekler.

Petekler hava yapmıştır bizde de aynısı oluyor. Havasını alıp su gelene kadar beklemen lazım her peteğin. Onun özel petek için kare uçlu anahtarı vardır.

Havasını alıp tekrar bakın.

Tekrardan merhaba, bütün petekleri değil ama 2 adet peteği kontrol ettim. Diğerlerini açamadım. Kontrol ettiğim peteklerden direkt su aktı yani hava sorunu yoktu. Diğer petekler de aynı durumdadır diye düşünüyorum. Yani sorun hava yapma sorunu değil. Şimdiki etapta neye bakılabilir? Filtre temizliğine mi bakılmalı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı