Evdeki router için farklı bir senaryo önerisi

eolom

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ağ donanımları konusunda deneysel bir fikrim var ve konunun uzmanlarından görüş alabilirsem memnun olurum.

Ben, internet olmayan bir şehrin uzak bir bölgesinde yaşıyorum ve evde akıllı ev sistemleri kullanıyorum ancak bu cihazlara amaçları doğrultusunda uzaktan bağlanmak istiyorum fakat internet olmadığı için bunu yapamıyorum. Şu anda çözüm planım, evdeki üç kişinin mobil cihazlarında internet olduğu için, bu kişiler evdeyken mobil cihazlarının internet bağlantılarını paylaşarak cihazları internete bağlamak. Ancak, evdeki üç kişi aynı anda olduğunda, hangi cihazın en uygun bağlantıyı tetikleyeceği konusunda bir sorun var.

Soru şu: Aynı anda birden çok Wi-Fi ağı oluşturabilen ya da aynı anda birden çok yayına bağlanabilen bir router veya benzeri bir cihaz var mıdır? Yoksa, bu senaryomu çözebilecek farklı bir önerisi olan var mıdır?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.00.43.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.00.43.jpeg
    108,8 KB · Görüntüleme: 43
Öncelikle en kolay yol buna özel bir VINN benzeri bir cihaz almak ve onunla paylaşmak.

Başka bir fikir geldi ve tam çalışır mı emin olmayarak yazıyorum. Programlaması çok zahmetli ama teorik olarak mümkün. Bir router var diyelim kendimi baz alacağım bende RP-12 diye bir ASUS'un bir yönlendiricisi var bu routera Arduino ile internet kontrolü yapan bir sistem kurabilirsiniz ki Wi-Fi Shield gerekiyor (biraz pahalı). Bu Arduino sistemi internete bağlanmaya çalışıp herhangi bir siteye bağlanamadığı durumda internet sağlayıcısının 192'li sitesine girip oradan farklı bir paylaşılan ağa girip onu deneyecek gibi bir sistem yapmayı deneyebilirsiniz. Kesin çalışacağına dair bir iddia belirtmiyorum.

Eğer bu 3 kişinin hangi saatler arasında Router'ın bağlanabileceği alanda olacağı garantiyse değişim saatlerinde router cihazının ayarlarından onu yapacak bir sistem tasarlamayı düşünebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı