Çözüldü Evdeki tüm akıllı cihazlar birisi tarafından izleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugbabowie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle tüm cihazlarımın ön kameraları kapalı ve tüm cihazlarım tanımadığım kötü kalpli biri tarafından izleniyor. Cihazlarım; PC, tablet ve 2 Android, 1 iOS telefon. Kurtulamıyorum bir türlü ne yapsam olmuyor en önemlisi de format attığımda bile izleniyor oluyorum. Ve garip olan kısmı ise bu kötü şahıs beni görebiliyor kameralarım kapalı olsa bile kanıtlarım var. Ne olur birisi yardım etsin, hayatım mahvoldu ve de hakaretler ediyor yaşantıma. Çok zor durumdayım.

Çözüm
İzlenip izlenmediğinizi anlamanın 1-2 basit yolu var:
1-İnternet bağlantısını cihazlardan bir süreliğine kesin.
2-Tüm kamera görüntülemesi yapabilecek cihazların kameralarını kapatın.
3-Network'ünüze bağlı cihazları ve ağ paylaşım durumunuzu kontrol edin.
4-Kullandığınız tüm cihazlarda yetkileri sınırlayın, güvenlik duvarı engeli koyun.
5-IP adresinizi ve DNS sunucunuzu değiştirin.
Kişisel tedbirleri aldıktan sonra da siber suçlara suç duyurusunda bulunun. (Bu sosyal medya üzerinden hakaret edilen davalar gibi bir durum değil eğer sizi birisi izliyor ve üzerine hakaret, şantaj vs. artık neyse yapıyorsa şahsiyetinize hakaretin ilerisinde de bir çok suç işliyor demektir)
Şimdi esas soruna gelirsek: Sizi biri izlemiyor olabilir yani evde veya çevrenizde bir konutta, dairede evinizi görebilen veya sizi tanıyan kimse sizle dalga geçiyor veya tedirgin etmeye çalışıyor olabilir. O yüzden önce kişisel tedbirlerle bunun yapılıp yapılmadığından emin olmaya veya en azından somut bir ipucu edinmeye çalışın. (Üzerinizdeki kıyafeti veya evinizdeki x eşyasını bilmekten daha kati bir şey)
Not: Sizle alay eden arkadaşlar cevap vermemeniz ve kullandığınız cihazların sayısından ötürü alay ediyorlar zira bu tarz absürt şeyleri yapan çok var. (ki hala öyle olup olmadığından emin olmamışlardır)
Aynen iOS da hiç duymadım bende iOS markede öyle bir uygulama yerleştirmez iOS markete uygulama vermek çok zor çok inceliyorlar kodları. Android öyle değilki yol geçen hanı
Birşey gördüm üstteki arkadaş kamerayı da bantladığını söylemiş, dediğiniz gibi veriyi saklayıp sonra gönderse bile kamera bantlı, galiba adam camdan falan izliyor.

Olay biraz absürt bir olay gibi çünkü konu sahibi detay vermiyor. Detay yok ki.
Evet, detay isteyen kimseye cevap vermezken sadece troll diyen arkadaşlara hayır demek için yanıt vermiş, diğer yanıtlar detay sayılmaz.
Ben bu konu hakkında daha fazla konuşmayacağım, söylenecek herşey söylendi bence. Olay harbiden ve harbiden gerçekse arayın polisi anlatın durumunuzu, anlayışla karşılarlar. İyi günler.

Kaspersky IS deneyeceğim teşekkür ederim inanıp ta yorum yaptığınız için aylardır ne yaşadığımıbir ben bilirim ve burası tek bulabildiğim site bilmediğim için sordum zaten birkaç kişi dalga geçip bilgileriyle dövdüler.Sanırım kötü imsan sıfatı yüzünden oldu ne demeliydim başka?
Size değil bu söylemlerim teşekkür ederim.
Hocam çok gizli şekilde konuşuyorsunuz. Biraz daha açabilir misiniz konuyu? Nasıl kesin olarak anladınız sizi izlediklerini?
Yeterince anlattım alıntılara bakarsanız teşekkür ederim.
Hayır hemen hemen herkese yanıt vermeye çalışıyorum ve söyledikleri programı araştırıyorum.

Uygulamanın adını vermek doğru olmaz o uygulamaya karşı bir önyargı oluşur önemli olan kimin yaptığı değil nasıl kurtulabileceğim. İnternet kapanınca da izleniyorum diye birşey yazdığımı hatırlamıyorum zaten bilmediğim için soruyorum.O konuda haklı olabilirsiniz.

Doğru olmaz falan boş şeyler. Verin geçin yoksa kimseden yardım beklemeyin. Önyargı oluşmasını niye önemsiyorsunuz, uygulamayı siz mi yazdınız? Babanızın programı mı? Söyleyin geçin ya.

IOS konusuna emin olmasam da şüphem var çünkü keylogger vb. spam mesajı gördüm.Sonunda benzer deneyimi yaşamış birine rastlamak güzel çok teşekkür ederim.Android gerçekten güvensiz anti spy bile denedim.Hatta telefon numaramın izlendiğini bile düşündüm ama bu konularda cahilim kabul ediyorum.Zaten bu yüzden sordum.
Programı at bakalım.
Programın ve ya sitenin bir önemi olduğunu düşünmüyorum evet ilk oradan geldi ama o kişi programın sahibi değil.
Doğru olmaz falan boş şeyler. Verin geçin yoksa kimseden yardım beklemeyin. Önyargı oluşmasını niye önemsiyorsunuz, uygulamayı siz mi yazdınız? Babanızın programı mı? Söyleyin geçin ya.
Ama programla alakası yok programı kullanmayalı aylar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…