Çözüldü Evdeki tüm akıllı cihazlar birisi tarafından izleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugbabowie

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle tüm cihazlarımın ön kameraları kapalı ve tüm cihazlarım tanımadığım kötü kalpli biri tarafından izleniyor. Cihazlarım; PC, tablet ve 2 Android, 1 iOS telefon. Kurtulamıyorum bir türlü ne yapsam olmuyor en önemlisi de format attığımda bile izleniyor oluyorum. Ve garip olan kısmı ise bu kötü şahıs beni görebiliyor kameralarım kapalı olsa bile kanıtlarım var. Ne olur birisi yardım etsin, hayatım mahvoldu ve de hakaretler ediyor yaşantıma. Çok zor durumdayım.

Çözüm
İzlenip izlenmediğinizi anlamanın 1-2 basit yolu var:
1-İnternet bağlantısını cihazlardan bir süreliğine kesin.
2-Tüm kamera görüntülemesi yapabilecek cihazların kameralarını kapatın.
3-Network'ünüze bağlı cihazları ve ağ paylaşım durumunuzu kontrol edin.
4-Kullandığınız tüm cihazlarda yetkileri sınırlayın, güvenlik duvarı engeli koyun.
5-IP adresinizi ve DNS sunucunuzu değiştirin.
Kişisel tedbirleri aldıktan sonra da siber suçlara suç duyurusunda bulunun. (Bu sosyal medya üzerinden hakaret edilen davalar gibi bir durum değil eğer sizi birisi izliyor ve üzerine hakaret, şantaj vs. artık neyse yapıyorsa şahsiyetinize hakaretin ilerisinde de bir çok suç işliyor demektir)
Şimdi esas soruna gelirsek: Sizi biri izlemiyor olabilir yani evde veya çevrenizde bir konutta, dairede evinizi görebilen veya sizi tanıyan kimse sizle dalga geçiyor veya tedirgin etmeye çalışıyor olabilir. O yüzden önce kişisel tedbirlerle bunun yapılıp yapılmadığından emin olmaya veya en azından somut bir ipucu edinmeye çalışın. (Üzerinizdeki kıyafeti veya evinizdeki x eşyasını bilmekten daha kati bir şey)
Not: Sizle alay eden arkadaşlar cevap vermemeniz ve kullandığınız cihazların sayısından ötürü alay ediyorlar zira bu tarz absürt şeyleri yapan çok var. (ki hala öyle olup olmadığından emin olmamışlardır)
Hocam bir de eğer sizi tehdit ettiyse bunların o kullanıcının adı gözükecek şekilde resmini çekin ayrıca eğer size hakaret ettiyse bunun da resmini çekin ve polise başvurun birde hocam sizin kız olduğunuzu anlayıp öylesine yazma taktığınızı söylemiş olabilir yani sizi korkutmak için aslında sizi izlemiyor da olabilir.Ancak siz yine de önleminizi alın ve bence dediklerimi yapin hocam size de mantıklı geliyorsa.Bunlarin dışında sizi hangi uygulamadan tehdit ettiyse o uygulamanın üreticilerine veya destek hattına daha doğrusu mesaj atın ve resim yollayın ki kullanıcıyı banlasınlar ve bir daha kimseyi tehdit edemesin yani en azindan o programdan.Dedigim gibi sizi tehdit ediyorsa bu bir suçtur.Polise de başvurmanız mantıklı olacaktır.
Çok teşekkürler birkaç tane çektim zaten sormak istediklerime dalga da geçseler sizin gibi düzgünce cevap verenler sayesinde yanıt buldum. Büyük ihtimalle numarama sızılmış bu yüzden formatlar işe yaramadı ama internet konusu da olabilir.Dediğiniz programı deneyeceğim.

Öncellikle benim yorumlarım mı silinmiş bilemiyorum ama konuya bayağı bir yorum yazdık neredeyse 7 sayfa falan ama siz cevap vermeye bile tennezül ettiğiniz için bizde cevap vermeyince doğal olarak troll olarak adlandırmıştık konuyu o zaman cevap verseydiniz bizde size daha açık bir şekilde yardım edebilirdik ama biz sizin profiline baktığımızda sadece konuyu izliyordunuz değişik yani ne deyim neyse konu çözülmüş iyi günler.
Ayrıca bu tip durumlarda herkes bilir polisin aranılacağını ama siz gelip buraya yazmışsınız ve 7 sayfa yanıta cevap vermeyince bizde troll dedik ve dememiz normal çünkü konuyu izliyorsunuz ve cevap verende yoktu. 🤨 🙂

Öncellikle benim yorumlarım mı silinmiş bilemiyorum ama konuya bayağı bir yorum yazdık neredeyse 7 sayfa falan ama siz cevap vermeye bile tennezül ettiğiniz için bizde cevap vermeyince doğal olarak troll olarak adlandırmıştık konuyu o zaman cevap verseydiniz bizde size daha açık bir şekilde yardım edebilirdik ama biz sizin profiline baktığımızda sadece konuyu izliyordunuz değişik yani ne deyim neyse konu çözülmüş iyi günler.
Ayrıca bu tip durumlarda herkes bilir polisin aranılacağını ama siz gelip buraya yazmışsınız ve 7 sayfa yanıta cevap vermeyince bizde troll dedik ve dememiz normal çünkü konuyu izliyorsunuz ve cevap verende yoktu. 🤨 🙂
İlk önce cevap veremedim ilk sorumdu sonuç olarak sorunun onaylanmasını bekledim bu kadar erken onaylanacağını bilmiyordum.Polisi aramaktan önce başına daha önce gelen var mı diye öğrenmek için de sormuş oldum.Kamera konusunda ciddiydim. Çünkü başımdan mahkeme meselesi geçmediği için tereddüt ettim. Evet konu çözüldü önyargı göstermeden çare gösteren sayesinde. Bir program adı söylediler onu deniyorum polis meselesinden önce kendim çözümlemek istedim sorduğum soru size saçma gelmiş olabilir ben teknolojik cihazlarla geç tanıştım ve elbet çok fazla anlamamam özellikle de bu korsanlık konularını normal.Yine de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı