Eve 2 internet almak

• Konuyu başlatan megu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.384

megu

Kilopat
Merhabalar, bazı sebeplerden dolayı taşınacağımız eve 2. bir internet almayı düşünüyorum. Normalde evde Türk Telekom var fakat ben kendime ayriyeten TurkNet almak istiyorum, ikisini birden bağlamak mümkün mü? Eğer mümkünse 2 tane internet olduğu için herhangi bir sıkıntı ve hız düşmesi falan olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bazı sebeplerden dolayı taşınacağımız eve 2. bir internet almayı düşünüyorum. Normalde evde Türk Telekom var fakat ben kendime ayriyeten TurkNet almak istiyorum, ikisini birden bağlamak mümkün mü? Eğer mümkünse 2 tane internet olduğu için herhangi bir sıkıntı ve hız düşmesi falan olur mu?

Router almak daha mantıklı olur 2. bir port açtırmanız gerekecek ama hız yavaş olursa tek internetle alabilirsiniz.

Tek kablo üzerinden alırsanız hızını düşer. İkisinden de tam verim alamazsınız. Ayrı Cat6 kablolar çektirirseniz hızda düşme olmaz. Portlar farklı olacak. İki internet bağlatmak elbette mümkün. Boş porta bağlı.

Eviniz büyük olduğu için böyle bir şey yapıyorsanız router alabilirsin.

İnternetimin yavaş olmasından dolayı. Evdekilerle kavga ediyoruz bu yüzden kendime internet almayı düşünüyorum alan sıkıntısı yok zaten kablodan vericem. (TTNET)

Tek kablo üzerinden alırsanız hızını düşer. İkisinden de tam verim alamazsınız. Ayrı CAT6 kablolar çektirirseniz hızda düşme olmaz. Portlar farklı olacak. İki internet bağlatmak elbette mümkün. Boş porta bağlı.

Bunu taktırırken adamlara demem mi gerekiyor? Çok bilmiyorum da.

İnternetimin yavaş olmasından dolayı. Evdekilerle kavga ediyoruz bu yüzden kendime internet almayı düşünüyorum alan sıkıntısı yok zaten kablodan vericem. (TTNET)

Bunu taktırırken adamlara demem mi gerekiyor? Çok bilmiyorum da.
TurkNet'i aradığınız zaman boş port var mı, yok mu önce onu öğren. Daha sonra yeniden kablo çekilmesini istediğini söyle. Kurulum yapacak olan ekibinde de özel olarak başında dur ve yönlendir. Yeni kablo çeksinler. Tabii yeni model olacak. Boş port varsa, yapılabilir.

Birden fazla İnternet hattı kullanan arkadaşlar bu hattı birleştirip yüksek hız almak için mi kullanıyorsunuz? Eğer evet ise nasıl yapıyorsunuz?

Dolaylı olarak evet diyebilirim, ama tam olarak anlattığın şekilde değil.

Benim evimde 3 Wi-Fi var, her biri ayrı portlara sahip, yani birbirlerinden etkilenmiyorlar.

Bir tanesi tamamen iş bilgisayarı için, yani iş dışında kullanılmıyor, öteki ise tamamen genel kullanım için, gündelik işler telefonlar misafir cihazları ve diğer tüm cihazlar buna bağlı. En sonuncu ise sadece oyun oynamak için, sadece tek bir bilgisayar bağlı olduğundan Ping ve hız değerleri oldukça iyi rekabetçi oyunlarda ve download yaparken.

Aslında amaçlar aynı ama uygulama tarzı biraz farklı diyebilirim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı