Eve gelen Superonline hattı FTTB mi FTTH mi nasıl anlaşılır?

Serkancan61

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. bir süre önce apartmanıma Superonline fiber geldi ve eve bağlattım. Apartmanın içerisine bir kutu koydular ve bu kutudan evimin içerisine ince bir kablo çektiler. Ethernet kablosu gibi değil gri renkte incecik bir kablo. Bu kabloyu modeme kadar getirip ucuna bir parça takıp direkt modeme taktılar. GPON gerekiyor mu diye sorduğumda Wi-Fi 6 modem olduğu için GPON gerekli değil direkt modeme takılıyor dediler. Acaba kullandığım hat FTTB mi FTTH mi? 200 Mbps paket aldım ve şu an 1-2 haftadır 380 Mbps görüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Merhabalar. bir süre önce apartmanıma Superonline fiber geldi ve eve bağlattım. Apartmanın içerisine bir kutu koydular ve bu kutudan evimin içerisine ince bir kablo çektiler. Ethernet kablosu gibi değil gri renkte incecik bir kablo. Bu kabloyu modeme kadar getirip ucuna bir parça takıp direkt modeme taktılar. GPON gerekiyor mu diye sorduğumda Wi-Fi 6 modem olduğu için GPON gerekli değil direkt modeme takılıyor dediler. Acaba kullandığım hat FTTB mi FTTH mi? 200 Mbps paket aldım ve şu an 1-2 haftadır 380 Mbps görüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Ftth hocam hayırlı olsun benim de ftth sistem ama Türk Telekom keşke Superonline gelse ama çevremde hiç yok Superonline maalesef.

Vay arkadaş. Bayağı eski bir binada oturuyorum ve bir anda Superonline geldi. Burada oturan insanlar yaşlı ve internetten anlamayan insanlar. Büyük bir şans bendeki. Bir sorum daha olacak ilk ay 2 kat hız veriyor Superonline diye bir olay var diyorlar doğru mudur?
FTTH oluyor o bağlantı. Dedikleri de doğru, Wi-Fi 6 modemlere geçince tek cihaza indi. O modemin yorumları çok iyi değildi. Güncelleme ile düzeltmişlerdir umarım.

Vallahi eskiden odada internet çekmiyorken artık 4K video izliyorum akıcı bir şekilde. Ki eski internetim de 100Mbps idi. Modem gayet iyi gayet memnunum.

FTTH var ise evinizde fiber kablosunu CAT6'ya çeviren bir cihaz görürsünüz. Eğer o yoksa, direkt CAT6 sizin eve geliyorsa binaya kadar vardır.

Benim evimde CAT6 ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. İncecik bir kablo binadaki kutudan evimdeki modeme kadar çekildi ucuna bir dönüştürücü gibi bir şey takılıp modeme takıldı. CAT6 kablosu sadece modemden bilgisayara bağlanmak için kullanılıyor.

FTTH var ise evinizde fiber kablosunu CAT6'ya çeviren bir cihaz görürsünüz. Eğer o yoksa, direkt CAT6 sizin eve geliyorsa binaya kadar vardır.
Modem ve Router ayrı ayrı değil artık. Yavaş yavaş yeni abonelere dağıttıkları Wi-Fi 6 modemler böyle geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı