Eve internet kablosu nasıl çektirilir?

Kendileri yaptırmış yok söylediklerin yakındaki binalar da yan bina dışına monte edilmiş telefon kutusu var oradan çekmiş hep
Ordan telekomun çekme sorumluluğu yok sanırsam. Kendiniz dış mekanda kalacak kısmı bir kablo kanalıyla yalıtarak bir cat6 kablo yada telefon kablosu çekebilirsiniz. Cat6 daha sağlıklı olur.

Oradan Telekom'un çekme sorumluluğu yok sanırsam. Kendiniz dış mekanda kalacak kısmı bir kablo kanalıyla yalıtarak bir CAT6 kablo ya da telefon kablosu çekebilirsiniz. CAT6 daha sağlıklı olur.

Mevcut CAT5 kablom var dış mekana uygun kalın siyah kablom var onu kullanmayı düşünüyorum fakat ankastreye nasıl bağlayacağımı bilmiyorum elektrikçi ile de uğraşasım yok

Mevcut CAT5 kablom var dış mekana uygun kalın siyah kablom var onu kullanmayı düşünüyorum fakat ankastreye nasıl bağlayacağımı bilmiyorum elektrikçi ile de uğraşasım yok
Siz kabloyu ankastreye kadar götürün, kutuya sokun bırakın. Zaten daha abonelik almadıysanız size ait bir portta yoktur, onu zatem kendiniz bulamazsınız. Kurulum için gelen ekip (kurulum ücreti ödüyorsunuz heralde, nakil işlemleri tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum) Oraya getirdiğiniz kablonun 2 telini portunuza, ev tarafında da aynı iki teli modeme takar kurar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı