Everest EPS-1650 PSU nasıldır?

Tam anlayamadım da sanırsam bağımsız düzenleme var, ilk defa görüyorum bu düzenleme türünü. Günümüzde kullanılmıyor.
MOV ve NTC yok.
Kapasitörler düşük kaliteli. uF değerinden dolayı Hold-up time olarak başarısız olur muhtemelen ama çok dert değil.
Genel olarak SMD kompent var ama az var. Fiyattan kısmak için muhtemelen.
EMI filtresinde yetersiz kapasitör ve bobin var ama bobin olmamasına çok şaşırmadım. Bağımsız düzenleme var PSU'da, CW oranını iyice arttırırlardı. O yüzden EMI filtresinde 2. bobin olmayabilir.

Genel olarak düşük kaliteli bir güç kaynağı. Kullanılacak sistem nedir?
 
Hold-Up kapasitörlerinden başlayalım.
İki adet ChengX 330uF 450V kapasitör kullanılmış. Tier 4'te konumlanıyordur muhtemelen. 105 derece olması iyi en azından. Toplam kapasitans 660uF.
1000W'lık güç kaynaklarında bile kapasitans 1200uF civarı oluyor. Bu oldukça düşük bir değer olduğu için Hold-Up Time konusunda ATX standartlarını karşılayamayacağını rahatlıkla öngörebiliriz.
Bu dediklerim havada kalmasın diye Hold-Up Time'ı da açıklayan bir makale bırakayım.

Gold sertifikası var, minerlar için üretilmiş muhtemelen. Verimlilik odaklı diyorum ama bir yandan da Double Mag Amp topoplojisi kullanılmış, bu da voltaj olmadan çalışmadığı için verimliliği düşüren bir unsur.


PlugloadSolutions üzerinden sertfikaya ulaşmaya çalıştım ama bulamadım, direkt çakma seritfika demeyeyim, gözümden kaçmıştır belki.

EMI Filtrelemesinden çok anlamıyorum, onun için @Lian La-Fey hocamı etiketleyeyim.
Bir de ürünün kendi sayfasında test olan ama garip bir şekilde yazıldığı için anlayamadığımız testler var. Ben anlayamadım şahsen.
 
merhabalar elimde EPS-1650 PSU var FNX32N55T mosfet patlamış orjinalini bulamadım muadilide aynısı yok gibi yardımcı olacak kimse var mı
 

Geri
Yukarı