Everest PSU vs FSP

clouddd

Kilopat
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarım birden kapandı ben de PSU'dan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüp PSU mu araştırdım Everest rezalet bir marka imiş 250 TL civarı bir PSU aramaya koyuldum hatta sosyale de konu açmıştım. Bana FSP AHBC500W önerdiler. İnternetten sipariş edittim elime ulaştı birkaç saatir elimde lakin ben PSU takmasını bilmediğim için kenarda duruyor şu anlık. Sizce Everest PSU yerine FSP alıp iyi etmiş miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle iyi olmuş FSP çok iyi bir markadır.

Rehber Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video yardımcı olmazsa bilgilendirin yardımcı oluruz.

Kesinlikle iyi olmuş FSP çok iyi bir markadır.

Rehber Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video yardımcı olmazsa bilgilendirin yardımcı oluruz.

Abi ben bu videoyu izledim lakin ben yapamıyorum nasıl yardımcı olabilirsiniz ?
Evet :) Abinle takarsınız umarım.
Hala bekliyorum....

Kardeşim öncelikle kasanın yan kapağını açıp mevcut güç kaynağının bağlantılarını incele. Ne nereye takılmış iyice bak. Aynı kabloları yeni güç kaynağında bul. Elinle yanına getir bak tam uyuyor mu diye. Sonra önce mevcut güç kaynağının arkadaki vidalarını sök. Ama kablolarını çıkarma. Onu bir kenara koy. Ardından oraya aynı şekilde yeni güç kaynağını vidala. Sonra aynı kabloları aynı yerlere takmaya çalış.

Yapamazsan veya sorun olursa yaz yine yardımcı olurum.

Edit: Dikkat et elektrik akımı yokken yap bu işi.

Tamam o kabloları video i
Kardeşim öncelikle kasanın yan kapağını açıp mevcut güç kaynağının bağlantılarını incele. Ne nereye takılmış iyice bak. Aynı kabloları yeni güç kaynağında bul. Elinle yanına getir bak tam uyuyor mu diye. Sonra önce mevcut güç kaynağının arkadaki vidalarını sök. Ama kablolarını çıkarma. Onu bir kenara koy. Ardından oraya aynı şekilde yeni güç kaynağını vidala. Sonra aynı kabloları aynı yerlere takmaya çalış.

Yapamazsan veya sorun olursa yaz yine yardımcı olurum.
Tamam kabloların nereye takılabileceğini bulabilirim lakin ben çıkarmakta zorlanıyorum mesela ekran kartındaki 6 pinli olanı çıkaramadım anakartaki 24 pinli olanı çıkaramadım korkuyorum parçalara bir şey olur diye

Tamam o kabloları video i
Tamam kabloların nereye takılabileceğini bulabilirim lakin ben çıkarmakta zorlanıyorum mesela ekran kartındaki 6 pinli olanı çıkaramadım anakartaki 24 pinli olanı çıkaramadım korkuyorum parçalara bir şey olur diye

Kabloların üstlerinde tırnaklar bulunur. O tırnaklara basarken ekran kartını tutarak kabloyu kendine çek. Çok kuvvet gerektirirse sağa sola kıpırdatarak biraz titreterek çek kabloyu. En kötü ekran kartını sökerek çıkartırsın. Anakarttaki kabloda da tırnağa basmadan çıkaramazsın. Anakartta korkmana gerek yok 4-5 vida ile tutuluyor kasaya.

Anakarttaki kablo ve tırnak;
67885-3-port-psu-24-pin-atx-guec-kaynag-20-4pin-anakart-adaptoerue-baglant-kablosu-au03-dropship.jpg

Ben abimi bekliyorum 8 e
Kabloların üstlerinde tırnaklar bulunur. O tırnaklara basarken ekran kartını tutarak kabloyu kendine çek. Çok kuvvet gerektirirse sağa sola kıpırdatarak biraz titreterek çek kabloyu. En kötü ekran kartını sökerek çıkartırsın. Anakarttaki kabloda da tırnağa basmadan çıkaramazsın. Anakartta korkmana gerek yok 4-5 vida ile tutuluyor kasaya.
Abimi bekleyeceğim akşam 8 e kadar gelmezse artık tek yapıcaz napalım...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı