EVGA 1080 Ti tek fanla kullanmak sorun yaratır mı?

nikefootball

Megapat
Daha fazla  
Sıvı soğutma konularında bilgi sahibi değilim. Önceki gün bilgisayarımı temizlerken ekran kartının fanları dönmediği için onun da temizliğine giriştim ve kablolarda sorun olabileceğini düşünerek sonuna kadar söktüm ve en sonunda içindeki sıvıyı da dökmüş bulundum. İçinde biraz kalmıştı onu da tam sıkamadığımdan olsa gerek anakarta damlamış, neyse kuruttuktan sonra çalıştı. Şu an içinde sıvı yok. Bu nedenle onu ekran kartından komple söktüm ve tek fanla çalıştırıyorum. Acaba sorun olur mu? Program aracılığıyla sıcaklığını 75C'ye sabitledim. Masaüstü kullanımda sorun yok. Oyunlarda tabii ki performans beklemiyorum bu durumda. Ekran kartına zarar verir mi? İşlemci üstünde soğutma ve fan yok. Boş duruyor. Yan kısımda metal panel ve üstünde fan sürekli dönüyor.
İnternetten sıvı sipariş edeceğim ancak bunun su sızdırmaması için nasıl sıkmamız gerek. Ya da bu açıldıktan sonra tekrar kullanmak riskli olur mu, alternatif olarak ne kullanabiliriz. Eski kart olduğundan EVGA sitesinde de göremedim. Yeniden aynısından alıp işi garantiye alayım diye düşündüm ama eski karta da masraf yapmak istemiyorum pek.

400-HY-1384-B1_XL_5.png

Dosya Ekleri

• ScreenHunter_01 Apr. 13 02.01.jpg
    ScreenHunter_01 Apr. 13 02.01.jpg
    256,9 KB · Görüntüleme: 42

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı