Kendi ekran kartı markanın MSI Afterburner gibi bir uygulaması olabilir ben Galax kullanıyorum mesela onun vardı ancak Afterburner daha kullanışlı olduğu için ve seninkine benzer bir mavi ekran sorunu yaşamadığım için MSI Afterburner kullanıyorum ama sorun yaşasaydım Galax'ın programını kullanırdım çok elzem bir eksiklik değil. Voltaj düşürme işlerine girmeni önermem bana çok karmaşık ve tedirgin edici geldi her zaman sanırım bu tedirginlik bilgisizlikten kaynaklı. Ekran kartının ısısına gelirsek ben de yakın zamanda bilgisayar topladım ve ekran kartı ısım bana inanılmaz derecede fazla geliyordu bunun ilk sebebi kasamdı. Ekstra fan takviyesi yapmadan önce yan kapak kapalı 82 yan kapak açık 78 derecede kullanıyordum ama içim bir türlü rahat etmiyordu. Ekstradan 2 tane fan alarak egzoz göreviyle kullandım ve yan kapak kapalıyken 78 derece sıcaklık gördüm. Çoğuna göre 78 derece çok gelebilir ancak bana kalırsa standart 85-90 derece olan ürünler ekran kartları ve sınırda üstte bir arkadaşında dediği gibi 80 derecedir 80 derecede çalışan bir kart için bence önlem alınmalı biraz uzattım gibi ama sıcaklık çözümü olarak öncelikle bir yan kapak açıkken değerlere bak düşüş varsa eğer içerdeki fanlardan birinin görevini egzoz olarak değiştirmeyi deneyebilirsin veya ekstra bir fan alıp egzoz göreviyle kasana konumlandırabilirsin