EVGA 2070 Super XC Gaming ekran kartı çok ısınıyor

Eğer ki fanlarda coil whine var diye fanları kıstıysan ısınmanın sebebi budur zaten. Mavi ekranı da ekran kartından değil de işlemciden yiyor olabilirsin. Ekran kartı sıkıntı verdiğinde ya crash yersin ekran kararır ya da görüntüde artifact denilen bozulmalar ortaya çıkar. Sen önce kasanın iyi hava aldığından emin ol. İşlemci soğutucu olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama 4.2'den 3.6ya işlemciyi çekmek çok fazla gibi. Ekran kartının fan ayarlarını normale çevir. Sonra dediğim videodaki gibi kontrollü şekilde undervolt yap. Zaten undervolt yaptıgın için GPU daha az ısınacak bu yüzden fanlar da daha yavaş dönecek. Senin hem işlemcinin hem ekran kartının bu kadar ısınmasının sebebi kasanın nefes alamiyor olmasından olabilir. Kasanın fanlarının doğru yönlere havayı verdiğinden emin ol. Kasanın içinde hava sirkülasyonu olmuyorsa makineyı direk boğuyorsun demektir.

Dostum kasanın fanları doğru yere mi hava üflüyor doğru mu çalışıyor bilmiyorum. Ama choil whine için fanları kısmadım aksine fanları arttırdım. %60 da dönüyordu fabrika ayarında ben %80 yaptım 73 dereceye kadar anca düştü. Ayrıca kasa iyi hava alıyor gibi bilmiyorum kasanın fanlarının nasıl çalışması gerektiğini. Ayrıca Afterburner'ı kaldırdım PC'den 2 ay önce.
 
Kendi ekran kartı markanın msi afterburner gibi bir uygulaması olabilir ben galax kullanıyorum mesela onun vardı ancak afterburner daha kullanışlı olduğu için ve seninkine benzer bir mavi ekran sorunu yaşamadığım için msi afterburner kullanıyorum ama sorun yaşasaydım galaxın programını kullanırdım çok elzem bir eksiklik değil. Voltaj düşürme işlerine girmeni önermem bana çok karmaşık ve tedirgin edici geldi her zaman sanırım bu tedirginlik bilgisizlikten kaynaklı. Ekran kartının ısısına gelirsek ben de yakın zamanda bilgisayar topladım ve ekran kartı ısım bana inanılmaz derecede fazla geliyordu bunun ilk sebebi kasamdı. Ekstra fan takviyesi yapmadan önce yan kapak kapalı 82 yan kapak açık 78 derecede kullanıyordum ama içim bir türlü rahat etmiyordu. Ekstradan 2 tane fan alarak egzoz göreviyle kullandım ve yan kapak kapalıyken 78 derece sıcaklık gördüm. Çoğuna göre 78 derece çok gelebilir ancak bana kalırsa standart 85-90 derece olan ürünler ekran kartları ve sınırda üstte bir arkadaşında dediği gibi 80 derecedir 80 derecede çalışan bir kart için bence önlem alınmalı biraz uzattım gibi ama sıcaklık çözümü olarak öncelikle bir yan kapak açıkken değerlere bak düşüş varsa eğer içerdeki fanlardan birinin görevini egzoz olarak değiştirmeyi deneyebilirsin veya ekstra bir fan alıp egzoz göreviyle kasana konumlandırabilirsin
 
Kendi ekran kartı markanın MSI Afterburner gibi bir uygulaması olabilir ben Galax kullanıyorum mesela onun vardı ancak Afterburner daha kullanışlı olduğu için ve seninkine benzer bir mavi ekran sorunu yaşamadığım için MSI Afterburner kullanıyorum ama sorun yaşasaydım Galax'ın programını kullanırdım çok elzem bir eksiklik değil. Voltaj düşürme işlerine girmeni önermem bana çok karmaşık ve tedirgin edici geldi her zaman sanırım bu tedirginlik bilgisizlikten kaynaklı. Ekran kartının ısısına gelirsek ben de yakın zamanda bilgisayar topladım ve ekran kartı ısım bana inanılmaz derecede fazla geliyordu bunun ilk sebebi kasamdı. Ekstra fan takviyesi yapmadan önce yan kapak kapalı 82 yan kapak açık 78 derecede kullanıyordum ama içim bir türlü rahat etmiyordu. Ekstradan 2 tane fan alarak egzoz göreviyle kullandım ve yan kapak kapalıyken 78 derece sıcaklık gördüm. Çoğuna göre 78 derece çok gelebilir ancak bana kalırsa standart 85-90 derece olan ürünler ekran kartları ve sınırda üstte bir arkadaşında dediği gibi 80 derecedir 80 derecede çalışan bir kart için bence önlem alınmalı biraz uzattım gibi ama sıcaklık çözümü olarak öncelikle bir yan kapak açıkken değerlere bak düşüş varsa eğer içerdeki fanlardan birinin görevini egzoz olarak değiştirmeyi deneyebilirsin veya ekstra bir fan alıp egzoz göreviyle kasana konumlandırabilirsin

3 önde fan var 1 arkada egzoz var zaten. Ve çok araştırdım EVGA'nın uygulaması yok.
Peki sizce XMP açmam nedeniyle gerçekten mavi ekran yemiş olabilir miyim aşırı saçma. Çünkü XMP kapadım adamın dediğini yapıp fakat FPS değerleri çok düştü bu yüzden. LoL'de 144 100 arası alıyorum üstü yok. Valorant'da 130 200 ama ağır oyunlarda sorun yok. (RAM'lerim 3200 MHz normalde).
 
3 önde fan var 1 arkada egzoz var zaten. Ve çok araştırdım EVGA'nın uygulaması yok.
İçeriye giren hava kadar tahliyesi de önemli benim kullandığım kasa dark x force kasanın önünde 2 ve 1 tanede arkasında egzoz olarak geldi yan kapak açık çalışırken sıcaklığın düştüğünü gördükten sonra 2 adet fan alıp 2 sinide egzoz olarak taktığımda sıcaklık düşmüştü. Çok tedirgin olacak bir durum yok ama uygun bir zamanda 1 veya 2 fan alarak kasanın içinde farklı konumlarda bir deneyin derim.
 
Kasa iyi hava akımına sahip 3 fanlı bir model öndeki fanlardan bir tanede arkaya koydurdum daha ne kadar koymam gerekir?
Ayrıca coil whine sorunuda mevcut.
Coil Whine her kartta çıkabilir. Tamamen şans işi. Fan konusunda ise üst tarafa da egzoz fan olacak şekilde 2 tane koyarsanız önemli ölçüde etkisini görürsünüz.
 

Geri
Yukarı