EVGA 750 Ti ve i5 4590 için 430W yeterli mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar merhaba, sistemim bu şekilde;
  • EVGA acx FTW GTX 750 Ti.
  • i5 4590.
  • 12 GB RAM.
  • 500 + 320 GB harddisk.
  • 240 GB SSD.
  • Gigabyte H81M-S2V.
Arkadaşlar belirttiğim sistem de Raidmax 500W güç kaynağı kullanıyorum. Fakat bu güç kaynağını;
  • Hıs HD 6950 2 GB 256 Bit.
  • Gigabyte G31.
  • 4 GB RAM.
  • Core 2 Quad Q8300.
Sisteminde kullanmam gerekiyor. Çünkü HD 6950 için minimum 500W bir güç kaynağı isteniyor. Bu Quad sistemde ise valx 430W güç kaynağı var. 430W güç kaynağını 750 Ti sistemde kullanmak istersen sizce herhangi bir sıkıntı oluşur mu? Çok kaliteli bir şey olduğunu sanmıyorum açıkçası. 500W 750 Ti sistemde takılı olunca 2 kasayı aynı anda çalıştıramıyorum. Şöyle bir durum var misal 430W güç kaynağı HD6950 sistemde takılı olunca oyuna giriyorum GTA 5 veya PUBG Mobile'de falan yüke binince güç kaynağından ince diiit diye bir ses geliyor. Zorlandığını düşünüyorum. Yoksa hiç böyle bir şeye kalkışmasam daha mı iyidir acaba. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yeterli. Ekran kartınız için önerilen güç kaynağı 300 Watt. Elinizdeki model çok eskiyip verimliliğini kaybetmediyse kullanabilirsiniz.
750ti.jpg

430W güç kaynağını 750 Ti sistemde kullanmak istersen sizce herhangi bir sıkıntı oluşur mu?

Bir sorun olacağını düşünmüyorum 750 Ti EVGA'nın kendi sitesinde yazana göre 300W istiyor ( 300 Watt or greater Power Supply) işlemcinizin TDP değeri 84W yeterli olur zannımca.

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için fakat sormak istediğim açıkçası 750 Ti ve i5 4590 sistemden Raidmax çıkartıp Valx 430W güç kaynağı takmak sistemi tehlikeye atar mı ? Yada HD 6950 Q8300 sistemde şuan ki gibi 430W kullanmaya devam etsem patlama gibi vs birşeyle acaba karşılaşırmıyım. Valx 430W yazsada tam 430W değerde çelıştığıda şüpheli gibi diyorlar o yüzden .

Güç kaynaklarınızın durumunu bilmiyorum. Eski ve kalitesiz güç kaynağı muhtemelen. Patlar mı patlamaz mı kimse garanti veremez. Ama 430 Watt olan güç kaynağını 750 Ti olan sistemde kullanın. 500 Watt olanı da diğer sistemde kullanın. Çünkü HD 6950 çok daha fazla güç tüketimi olan bir kart.

Güç kaynaklarınızın durumunu bilmiyorum. Eski ve kalitesiz güç kaynağı muhtemelen. Patlar mı patlamaz mı kimse garanti veremez. Ama 430 Watt olan güç kaynağını 750 Ti olan sistemde kullanın. 500 Watt olanı da diğer sistemde kullanın. Çünkü HD 6950 çok daha fazla güç tüketimi olan bir kart.
Tamamdır hocam tavsiyenizi dikkate alacağım teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı