EVGA GTX 1070 FTW ısınıyor

kursatasdemir0

Centipat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
35
Merhabalar, herkese iyi forumlar.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde sunacağım üzere ekran kartım aşırı ısınıyor. "Mining"de kullanmadım hiç, o yüzden bu kadar ısınmasını normal bulmuyorum. "Termal macun" veya "Termal Pad" değiştirirsem, bu sıcaklık sorunu ortadan kalkar mı?

Not: Eğer arka planda "Evga Precision X1" açık değil ise, kart en ufak işlemimde kendisini hemen maksimum 4007MHz değerinde kullanmaya başlıyor. İşlem yapmayınca bu değer 405MHz değerine düşüyor.
13.png
12.png

Not2: Yazılımsal bir hata mı var diye test etmek için "Overclock" ederek tekrar test ettiğimde kart kendini %60 "GPU Load" kullanarak 83 derece limitine ulaşıyor.
 
Pedler eskidiyse çıkartıp atın, sakın internetten 40-50 TL'lik ped alma. Ek olarak fan bloğunu ve fanları temizleyebilirsin. Macun olarak Artcic MX-4 kullanabilirsin, ne kadar süreceğini Technopat Youtube kanalından izleyip öğrenebilirsin.
 
Power ve temp limit arasındaki kilidi açıp Power limiti 70'e indir, Core ve Memory clock 100'er MHz azaltıp dener misin?
Msi afterburner yükle, onu kullan.

MSI Afterburner indirmeyi denedim fakat sitesinden indiremiyorum, iki farklı tarayıcıdan denedim. Mecburen dediklerinizi Evga Precision X1'den test ettim, sonuç bu halde;
 

Dosya Ekleri

  • 15.png
    15.png
    3 MB · Görüntüleme: 54
Macun yenilemek sıcaklığı düşürebilir. Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ?
yaklaşık 2 yıl kadar önce 2. el olarak satın almıştım. Eskiden overclock yaptığım halde maksimum sıcaklık 73 derece idi. Tabii günlük hayatta veya oyunlarda overclock'lu kullanmadım. Sadece test için yapmıştım öyle söyleyeyim. Alalı içini sadece bir kez açtım ve macunu iyi durumda diye değiştirmeden geri kapatmıştım. Bu dediğim açma olayı üzerinden yaklaşık 9 ay kadar geçti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı