EVGA GTX 970 oyun oynarken anlık FPS düşüleri yaşıyorum.

lodos9203

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda oyun oynarken bir anda fps 90-100' den 40' a falan düşüyor. PlayClaw 5 adlı programla ısı değerleri vb. değerlere baktım ısı değerleri normal. GPU kullanımı bir anda %98 lerden %40 civarlarına iniyor. İşletim sistemim Windows 8.1, işlemcim i5 4460, ekran kartım EVGA GTX 970, ramlaerim 8GB, oynadığım oyun ise BF4 ayrıca oyunum orjinaldir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar yeni bir sorun daha çıktı. Cod AW oynarken GPU kullanımı düşüyor o şekilde kalıyor. 100 olan fps 10' a 20' ye düşüyor. Menüye dönünce ise tekrar yükseliyor. Sıcaklık değerleri normal seviyelerde.

Ekran kartı sürücünüz güncel mi peki ? Oyun açıkken arkada çalışan FPS ya da sıcaklık gösterici yazılımları kapatın.
Ekran kartı sürücüm güncel 344.75 sürümünde. Arkada çalışan programları kapatınca da böyle oluyor.

@Carnage86 @Silinen üye Hocam rica etsem sizde bakabilirmisiniz GPU kullanımının düştüğü anlarda CPU kullanımıda aynı anda düşüyor. Sıcaklık değerleri normal düzeylerde. Bilgisayarımı toplayalı 10 gün oldu sadece.

Sahnelerle alakalı olabilir diyeceğim ama bir anda o kadar FPS düşüşü benimde garibime gitti. İşletim sisteminiz nedir acaba ve kaç bit yazabilir misiniz? Esen kalınız efendim.

GeForce.com dan baktığımızda 17 Aralık 2014 tarihinde beta bir sürücü yayınlanmış GTX 970 için onu kurup bir dener misiniz ?

Windows 8.1 64 bit hocam. Sahnelerle alakası yok hocam aynı anda önümde bina yıkılırken yanımda tank patladı 10 fps ya düştü ya düşmedi ama dümdüz yürürken bir anda FPS 40' a düşüp çıkıyor.

BETA denilen olay Microsoft'a gönderilmiş fakat daha sonuçlar gelmemiş demektir. BETA diye korkunuz olmasın yani. WHQL ise Microsoft'tan gönderilmiş labaratuarlarda (yanlış yazdıysam affola) test edilmiş olandır. Gönül rahatlıyla indirebilirsiniz. Esen kalınız efendim.

Hocam BETA diye indirmemiştim ama onunla deneyeyim birde. Orda dil seçme bölümünde Türkçe seçmem gerekli mi?
İngilizceniz iyi ise değil. Kusuruma bakma özür dilerim mesajını daha yeni gördüm.

BETA denilen olay Microsoft'a gönderilmiş fakat daha sonuçlar gelmemiş demektir. BETA diye korkunuz olmasın yani. WHQL ise Microsoft'tan gönderilmiş labaratuarlarda (yanlış yazdıysam affola) test edilmiş olandır. Gönül rahatlıyla indirebilirsiniz. Esen kalınız efendim.

İngilizceniz iyi ise değil. Kusuruma bakma özür dilerim mesajını daha yeni gördüm.
Teşekkür ederim hocam birde o şekilde deneyeceğim. Birkaç sorum daha olacaktı. Dün CoD AW oynarken GPU kullanımı bir anda düştü, FPS 10 civarlarına indi. Menüye döndüğüm zaman ise GPU kullanımı ve FPS tekrar yükseliyor. Sıcaklık değerleri normal seviyelerde. Ayrıca dün oyun oynarken bir anda ekranda görüntü gitti. Ekranda "DVI no signal" yazısı çıktı ama oyun devam ediyordu. Kasa çalışıyor sesler geliyor fakat görüntü yok. Her zaman olmuyor bu olay ama dün 2-3 defa başıma geldi. İlk olarakta dün oldu böyle bir sorun. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı